Doorstroomdossier

Het doorstroomdossier is gebaseerd op goede voorbeelden van ISK’s, afgestemd op wat relevant is voor het vervolgonderwijs en gerelateerd aan de uitstroomprofielen en leerlijnen van LOWAN. Het is gericht op doorstroom naar vervolgonderwijs, maar zeker ook bruikbaar bij verhuizing naar een andere ISK.
In deel A worden algemene gegevens verzameld met betrekking tot de thuissituatie, speciale ondersteuningsbehoeften, studievaardigheden, taalvaardigheid en gebruikte lesmethodes. Dit wordt ingevuld door de contactpersoon van de school.
In deel B kan de leerling iets van zichzelf laten zien door wat te vertellen over zijn/haar thuissituatie, interesses en wensberoep, maar ook over de ervaringen op school, stage of werk. De ontvangende school zal zich zodoende een beter beeld kunnen vormen van de leerling.

Hoe te gebruiken

Het doorstroomdossier mag naar eigen inzicht gebruikt worden. Daarvoor is een word-versie op de site geplaatst (afhankelijk van de word-versie kan dit verspringen, in pdf kun je de oorspronkelijke opzet en stijl zien). Daarmee kan het ook afgestemd worden met een leerlingvolgsysteem of administratiesysteem wat op de school gebruikt wordt.
De toelichting geeft meer informatie bij het invullen van het dossier.
 Toelichting doorstroomdossier (pdf)
 Doorstroomdossier LOWAN-vo (pdf)
 Doorstroomdossier LOWAN-vo (word)

Contactgegevens VO

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Reacties zijn gesloten.