main-logo
Home
LOWAN-PO

Primair onderwijs

Actuele en relevante informatie omtrent het nieuwkomersonderwijs voor leerlingen in de basisschoolleeftijd.

Actueel

LOWAN studiedagen
24 - 01 - 2023

Schrijf nu in voor de studiedagen LOWAN-PO

Op 28 en 29 maart 2023 organiseren we de LOWAN-PO studiedagen. Deze dagen zijn identiek. Studiedagen specifiek voor teamleden in het nieuwkomersonderwijs. 

Meer lezen
Bekostiging
11 - 01 - 2023

Let op: 1 januari is peildatum bekostiging

Let op: 1 januari is een peildatum voor de bijzondere bekostiging dit schooljaar. De aanvraag moet uiterlijk 30 januari 2023 bij DUO binnen zijn.

Meer lezen

Belangrijk; Een sterke start

TEC Walcheren heeft een tiental filmpjes met ons gedeeld. In deze filmpjes wordt een heel goede en praktische uitleg gegeven over diverse onderwerpen die te maken hebben met nieuwkomersonderwijs. Aan bod komen onder andere de intake, de voorbereiding en de start in de klas, het werken aan taalontwikkeling, zorgen voor een veilige omgeving en contacten met ouders. Een echte aanrader!

Bekijk de filmpjes

Webinar gemist? Kijk ze terug!

In 2022 zijn er meerdere gratis webinars georganiseerd door LOWAN-PO. Aan de orde kwamen o.a. organisatie en inhoud van onderwijs aan leerlingen uit Oekraïne en nieuwkomers in de reguliere groep. Deze webinars zijn terug te kijken en ook de presentaties zijn te downloaden.
Lesmateriaal
03 - 12 - 2022

Can’t wait to learn

Het programma Can’t Wait to Learn biedt kinderen een alternatief. Can’t Wait to Learn is geen vervanging voor school, maar een manier voor kinderen om door te leren terwijl ze wachten om weer naar school te gaan.

Meer lezen
Kwaliteitszorg
15 - 04 - 2021

Informatie over meertaligheid voor ouders

In de context van migratie en meertaligheid hebben ouders vaak behoefte aan informele steun bij de opvoeding van hun kinderen. Het opvoeden wordt nog complexer wanneer ze geconfronteerd worden met een andere taal, andere opvoedingswaarden, normen en verwachtingen. In deze brochure (in 14 talen!) staan er enkele tips die ouders kunnen helpen bij het opvoeden van hun kind in een meertalige context.

Meer lezen
Financien

Bekostiging nieuwkomers

Bekostiging OCW
Doelgroep

Achtergrond leerlingen

Achtergrond leerlingen
Toetsen

Welke toetsen?

Toetsen

Deel deze pagina