main-logo
Home
LOWAN-PO

Primair onderwijs

Actuele en relevante informatie omtrent het nieuwkomersonderwijs voor leerlingen in de basisschoolleeftijd.

Bekostiging
09 - 04 - 2024

Goed nieuws: aanpassing bekostiging!

Vanaf 1 juli 2024 krijgen basisscholen aanvullende bekostiging voor nieuwkomers vanaf de eerste schooldag van kinderen in plaats van de huidige situatie waarbij de ‘datum binnenkomst in Nederland’ leidend is. 

Meer lezen
Onderzoek
05 - 04 - 2024

Oproep: Jouw hulp is nodig bij onderzoek naar taalverwerving Oekraïense leerlingen

De Radboud Universiteit in Nijmegen doet onderzoek naar de taalverwerving van het Nederlands door Oekraïense vluchtelingen. Zij zoeken scholen die hun medewerking willen verlenen.

Meer lezen
Gratis e-learning voor leerkrachten en ondersteuners

Nieuwkomers in het regulier onderwijs

Er stromen momenteel veel kinderen door vanuit een nieuwkomersvoorziening naar een reguliere school. Veel regio’s proberen op allerlei manieren de leerkrachten in de reguliere groepen daarin te ondersteunen. Zo ook in Almere. Renske Boertien heeft voor de Prisma scholen een praktische en zeer bruikbare e- learning geschreven vol met tips hoe je een tweedejaars nieuwkomer in de dagelijkse praktijk kan begeleiden. LOWAN mocht deze e- learning bruikbaar maken voor álle scholen en op onze site zetten. In totaal duurt deze e-learning 2 uur, maar je kunt er ook de voor jou relevante onderdelen uithalen. Vragen? Bel naar de helpdesk van LOWAN!

Naar de e-learning

Webinar gemist? Kijk ze terug!

In de database met presentaties vind je ook presentaties en opnames van de webinars. Kijk ze terug!
Tips
12 - 03 - 2024

Ramadan op school

Eind maart start de ramadan. Wellicht zijn er leerlingen die deelnemen aan de ramadan. Hier 5 tips voor een goede ramadantijd voor leerlingen op school.  

Meer lezen
Bekostiging
12 - 03 - 2024

Aanvragen aanvullende bekostiging peildatum 1 april

Het is weer tijd om de aanvullende bekostiging aan te vragen voor asielzoekers en vreemdelingen in het basisonderwijs, het speciaal basisonderwijs èn de aanvullende bekostiging voor asielzoekers woonachtig op een POL- of GLO locatie.

Meer lezen
Financien

Bekostiging nieuwkomers

Bekostiging OCW
Nieuwe leerling

Sterke start

Sterke start
Welk materiaal

Meer over vakgebieden

Vakgebieden

Deel deze pagina