main-logo
Home
LOWAN-PO

Primair onderwijs

Actuele en relevante informatie omtrent het nieuwkomersonderwijs voor leerlingen in de basisschoolleeftijd.

Kwaliteitszorg
02 - 06 - 2024

Onderwijsbehoeften makkelijk in kaart brengen

Hoe kun jij als leerkracht voorzien in onderwijsbehoeften die passen bij de ontwikkeling van een nieuwkomersleerling? Een overzicht op onze website.  

Meer lezen
Meertaligheid
02 - 06 - 2024

8 waardevolle voorbeelden van ouderbetrokkenheid

Voor de LOWAN-PO studiedagen 2024 maakte Frederike Groothoff zes posters. Op iedere poster staan voorbeelden over meertaligheid in de praktijk. In dit artikel lichten we 1 poster uit. Focus van deze poster gaat over ‘ouderbetrokkenheid’.

Meer lezen
Gratis e-learning voor leerkrachten en ondersteuners

Nieuwkomers in het regulier onderwijs

Er stromen momenteel veel kinderen door vanuit een nieuwkomersvoorziening naar een reguliere school. Veel regio’s proberen op allerlei manieren de leerkrachten in de reguliere groepen daarin te ondersteunen. Zo ook in Almere. Renske Boertien heeft voor de Prisma scholen een praktische en zeer bruikbare e- learning geschreven vol met tips hoe je een tweedejaars nieuwkomer in de dagelijkse praktijk kan begeleiden. LOWAN mocht deze e- learning bruikbaar maken voor álle scholen en op onze site zetten. In totaal duurt deze e-learning 2 uur, maar je kunt er ook de voor jou relevante onderdelen uithalen. Vragen? Bel naar de helpdesk van LOWAN!

Naar de e-learning

Webinar gemist? Kijk ze terug!

In de database met presentaties vind je ook presentaties en opnames van de webinars. Kijk ze terug!
Diversiteit
02 - 06 - 2024

Wie ga je redden? Dilemma cultureel bekijken.

Eind mei was de webinar van Hanan Nhass over ‘anders kijken, en interculturele diversiteit’. Het cultureel bekijken van communicatie en verwachtingen helpt je in je relatie naar de leerlingen in je groep. Hanan schetst in deze webinar diverse voorbeelden.

Meer lezen
Doorstroom
13 - 05 - 2024

Schakelcoaches PO en VO in Groningen

Het Expertisecentrum Anderstaligen Groningen (ECAG) zet schakelcoaches in om de doorstroom naar de vervolgschool soepel te laten verlopen. Daarmee bouwen zij aan duurzame expertise voor onderwijs aan anderstalige leerlingen. Na de inzet van één jaar is het positieve effect al waarneembaar.

Meer lezen
Financien

Bekostiging nieuwkomers

Bekostiging OCW
Nieuwe leerling

Sterke start

Sterke start
Welk materiaal

Meer over vakgebieden

Vakgebieden

Deel deze pagina