main-logo
Home
LOWAN-PO

Primair onderwijs

Actuele en relevante informatie omtrent het nieuwkomersonderwijs voor leerlingen in de basisschoolleeftijd.

In de schijnwerper
05 - 04 - 2024

In de schijnwerper: Thee- en koekjesklas in Schijndel

Er zijn vele nieuwkomersscholen die expertise delen over hoe je goed onderwijs geeft aan leerlingen die nog maar kort in Nederland zijn. Graag willen we van elkaar leren. In dit artikel meer informatie over de thee- en koekjesklas in Schijndel.

Meer lezen
Professionalisering
05 - 04 - 2024

Terugblik: LOWAN-po studiedagen 2024

Eind maart waren de LOWAN studiedagen. Ruim 2800 onderwijsprofessionals die werken met nieuwkomers lieten zich informeren over ontwikkelingen op het gebied van taalonderwijs & meertaligheid, de sociaal- emotionele ontwikkeling, thematisch werken, overige basisvaardigheden en (veel) meer.  

Meer lezen
Gratis e-learning voor leerkrachten en ondersteuners

Nieuwkomers in het regulier onderwijs

Er stromen momenteel veel kinderen door vanuit een nieuwkomersvoorziening naar een reguliere school. Veel regio’s proberen op allerlei manieren de leerkrachten in de reguliere groepen daarin te ondersteunen. Zo ook in Almere. Renske Boertien heeft voor de Prisma scholen een praktische en zeer bruikbare e- learning geschreven vol met tips hoe je een tweedejaars nieuwkomer in de dagelijkse praktijk kan begeleiden. LOWAN mocht deze e- learning bruikbaar maken voor álle scholen en op onze site zetten. In totaal duurt deze e-learning 2 uur, maar je kunt er ook de voor jou relevante onderdelen uithalen. Vragen? Bel naar de helpdesk van LOWAN!

Naar de e-learning

Webinar gemist? Kijk ze terug!

In de database met presentaties vind je ook presentaties en opnames van de webinars. Kijk ze terug!
Tips
12 - 03 - 2024

Ramadan op school

Eind maart start de ramadan. Wellicht zijn er leerlingen die deelnemen aan de ramadan. Hier 5 tips voor een goede ramadantijd voor leerlingen op school.  

Meer lezen
Bekostiging
12 - 03 - 2024

Aanvragen aanvullende bekostiging peildatum 1 april

Het is weer tijd om de aanvullende bekostiging aan te vragen voor asielzoekers en vreemdelingen in het basisonderwijs, het speciaal basisonderwijs èn de aanvullende bekostiging voor asielzoekers woonachtig op een POL- of GLO locatie.

Meer lezen
Financien

Bekostiging nieuwkomers

Bekostiging OCW
Nieuwe leerling

Sterke start

Sterke start
Welk materiaal

Meer over vakgebieden

Vakgebieden

Deel deze pagina