main-logo
Professionalisering
E-learning

NT2 voor de startende ISK-docent

Welkom bij de e-learning van LOWAN-vo over NT2-onderwijs voor startende docenten in de ISK!

E-learning NT2 voor de startende ISK-docent

Welkom bij de e-learning van LOWAN-vo over NT2-onderwijs voor startende docenten in de ISK. Deze e-learning bestaat uit vijf modules waarin je inzichten en ideeën krijgt voor je eigen lessen. Je leert meer over NT2-didactiek en de ‘do’s and don’ts’ voor NT2-lessen. Zo werk je aan je eigen NT2-deskundigheid. Je kunt de e-learning ook samen met andere startende collega’s doen.

Modules

In elke module luister je naar ISK-docenten die vertellen over hun eigen lessen en bekijk je kennisclips. Ook neem je ISK-leerlingen onder de loep en maak je opdrachten die aansluiten bij de kennisclips. Tot slot bevat elke module een tool om te downloaden voor je eigen lessen, zodat je de nieuwe kennis en inzichten direct kan toepassen in je eigen onderwijs. Iedere module duurt ongeveer één uur.

Je kunt module 2 alleen volgen als je module 1 succesvol hebt afgerond. Het is belangrijk om pas aan module 2 te beginnen als je module 1 hebt afgerond. Bij iedere nieuwe module heb je namelijk informatie nodig uit de modules ervoor. Rond dus eerst module 1 af; je krijgt dan toegang tot module 2. Rond je module 2 af dan krijg je toegang tot module 3 enz.
Heb je vragen? Mail dan naar e-learning@lowan.nl.

We wensen je veel leerplezier!Vijf modules

Module 1 Ken je leerling!

Waarom leert de ene leerling het Nederlands sneller dan het andere? En hoe kun je in je lessen rekening houden met die verschillen? Na deze module weet je er meer over!

Maak een account aan en ga aan de slag!

Module 2 De didactiek als handvat

Hoe zorg je ervoor dat je in je eigen lespraktijk op een effectieve manier aan de taalontwikkeling van je leerlingen werkt? In deze module maak je kennis met drie didactische basisprincipes.

Module 3 Je lesmateriaal als middel

Welke lesmaterialen zijn passend voor jouw leerlingen? En hoe zet je leerlingen met de materialen aan de slag? In deze module leer je wat kenmerkend is voor goed NT2-lesmateriaal.

Module 4 Een taal leren is woorden leren

Woorden zijn de bouwstenen van de taal. Hoe werkt woorden leren? En hoe besteed je in elke les aandacht aan belangrijke woorden? Je leert het in deze module.

Module 5 Taal leer je samen

Je leert een nieuwe taal  het beste in interactie met anderen. Welke werkvormen kun je nu het beste inzetten, zodat je leerlingen actief aan de slag gang? Na deze module weet je er meer over!

FAQ e-learning

 • Voor wie is deze e-learning bedoeld?

  De e-learning is bedoeld voor startende docenten in de ISK, zodat je kunt kennismaken met belangrijke aspecten van NT2-didactiek.

  Werk je al langer in de ISK? Uiteraard kun je dan alsnog de e-learning doorlopen! De modules zijn dan een mooie manier om je NT2-kennis nog eens op te frissen.

 • Hoeveel tijd heb ik nodig om één module te maken?

  Per module ben je ongeveer 1 uur bezig met het bekijken van kennisclips en het maken van opdrachten in de online omgeving. Dit is exclusief het lezen en bekijken van de extra video’s en literatuur in het onderdeel ‘Meer weten en leren’.

  Daarnaast voer je een opdracht uit in je eigen onderwijspraktijk en bespreek je die met een van je collega’s. Hiervoor heb je gemiddeld nog zo’n twee uur nodig.

 • Wanneer rond ik een module goed af?

  Bij het behalen van 90% goede antwoorden kun je door naar de volgende module. Het aantal pogingen voor het goed beantwoorden van een vraag is onbeperkt.

 • Kan ik de e-learning samen met collega’s maken?

  Ja, dat kan! De opdracht voor je eigen les kun je samen met een collega voorbereiden en nabespreken. Ook krijg je in een aantal modules tips om te leren van collega’s of om de les van een collega te observeren.

  Je kunt de kennisclips natuurlijk samen met collega’s bekijken. De online opdrachten kun je het beste zelfstandig maken. Heb je daarna nieuwe inzichten of ideeën opgedaan? Dan kun je die natuurlijk delen met je team.

 • Krijg ik een certificaat als ik klaar ben met de e-learning?

  Als je alle vijf de modules succesvol hebt afgerond, krijg je een bewijs van deelname. Dit bewijs is géén officieel certificaat voor een NT2-scholing en kun je ook niet gebruiken om vrijstellingen te krijgen bij een opleiding tot NT2-docent in de ISK.

 • Worden de modules met regelmaat geüpdatet?

  Ja, dat gebeurt. We kondigen een nieuwe release op tijd aan zodat je een module kunt afronden. De eerstvolgende release is 10 maart 2024.

 • Wat als ik de melding krijg een module opnieuw te moeten starten?

  Probeer eerst de pagina te herladen. Mocht onverhoopt de melding blijven staan, klik dan op ´opnieuw starten´ en je keert terug bij de module waar je gebleven bent.

Ook enthousiast?

Volg de e-learning en maak een account aan

Deel deze pagina