main-logo
Professionalisering
E-learning

NT2 voor de startende ISK-docent

Welkom bij de e-learning van LOWAN-vo over NT2-onderwijs voor startende docenten in de ISK!

E-learning NT2 voor de startende ISK-docent

Welkom bij de e-learning van LOWAN-vo over NT2-onderwijs voor startende docenten in de ISK. Deze e-learning bestaat uit vijf modules waarin je inzichten en ideeën krijgt voor je eigen lessen. Je leert meer over NT2-didactiek en de ‘do’s and don’ts’ voor NT2-lessen. Zo werk je aan je eigen NT2-deskundigheid. Je kunt de e-learning ook samen met andere startende collega’s doen.

Modules

In elke module luister je naar ISK-docenten die vertellen over hun eigen lessen en bekijk je kennisclips. Ook neem je ISK-leerlingen onder de loep en maak je opdrachten die aansluiten bij de kennisclips. Tot slot bevat elke module een tool om te downloaden voor je eigen lessen, zodat je de nieuwe kennis en inzichten direct kan toepassen in je eigen onderwijs. Iedere module duurt ongeveer één uur.

Module 1 en 2 zijn gereed. Module 2 kun je alleen volgen als je module 1 succesvol hebt afgerond. 1 februari 2024 komen module 3, 4 en 5 ook online.
Heb je vragen? Mail dan naar e-learning@lowan.nl.

We wensen je veel leerplezier!Vijf modules

Module 1 Ken je leerling!

Waarom leert de ene leerling het Nederlands sneller dan het andere? En hoe kun je in je lessen rekening houden met die verschillen? Na deze module weet je er meer over!

Maak een account aan en ga aan de slag!

Module 2 De didactiek als handvat

Hoe zorg je ervoor dat je in je eigen lespraktijk op een effectieve manier aan de taalontwikkeling van je leerlingen werkt? In deze module maak je kennis met drie didactische basisprincipes.

Module 3 Je lesmateriaal als middel

Welke lesmaterialen zijn passend voor jouw leerlingen? En hoe zet je leerlingen met de materialen aan de slag? In deze module leer je wat kenmerkend is voor goed NT2-lesmateriaal.

Module 4 Een taal leren is woorden leren

Woorden zijn de bouwstenen van de taal. Hoe werkt woorden leren? En hoe besteed je in elke les aandacht aan belangrijke woorden? Je leert het in deze module.

Module 5 Taal leer je samen

Je leert een nieuwe taal  het beste in interactie met anderen. Welke werkvormen kun je nu het beste inzetten, zodat je leerlingen actief aan de slag gang? Na deze module weet je er meer over!

Ook enthousiast?

Volg de e-learning en maak een account aan

Deel deze pagina