main-logo
Primair onderwijs
Vakgebieden

Welke vakken bied je aan?

Welke vakgebieden zijn er binnen het nieuwkomersonderwijs? Welke leerstof biedt je aan aan nieuwkomers?

Vakgebieden

Welke vakken en leerstof biedt je aan bij nieuwkomers? Via deze pagina geven we informatie over: Technisch Lezen, Rekenen, Mondelinge & Schriftelijke taal, Begrijpend lezen en Sociaal Emotionele aanpak en bij nieuwkomers.

Woordenschat

Mondelinge Taal

Het vergroten van de woordenschat en het versterken van de mondelinge taal. Hoe pak je dat aan? Wat zijn de recente methoden? Hoe leren leerlingen überhaupt een tweede of derde taal?

Mondelinge taal
Talig rekenen

Rekenen

Rekenen met nieuwkomers? Hoe bepaal je een goede beginsituatie? Hoe besteed je aandacht aan de talige kant van rekenen? Hoe ga je om met de niveau verschillen binnen je groep? Dit en meer informatie via de onderstaande link.

Rekenen
Klanken

Technisch Lezen

Het aanleren van klanken, leren lezen, voortgezet lezen en lezen in de eigen taal. Allemaal heel belangrijk in het nieuwkomersonderwijs. Via de onderstaande link meer informatie hierover.

Technisch Lezen
Strategieën

Begrijpend lezen

Begrijpend luisteren en begrijpend lezen zijn belangrijk. Voordat een leerling begrijpend kan lezen moet hij technisch kunnen lezen. Bij begrijpend lezen zijn een aantal strategieën belangrijk. Het kan zijn dat een leerling deze strategieën al heeft aangeleerd, dus ook binnen dit vak is ‘passend aanbod’ erg belangrijk.

Begrijpend lezen
Zinsbouw

Schriftelijke taal

Het versterken van de schriftelijke taal. Hoe pak je dat aan? Wat zijn de recente methoden en materialen?

Schriftelijke taal
SEO

Sociaal emotionele ontwikkeling

Versterken van de sociale vaardigheden en werken aan groepsvorming. Het is een uitdaging binnen het nieuwkomersonderwijs vanwege de grote verschillen in culturele achtergrond en constante in- en uitstroom.

Sociaal Emotionele Ontwikkeling

Anderen bekeken ook

De eerste drie weken

Toetsen

Deel deze pagina