main-logo
Maatjesprojecten
Maatjesprojecten

FRIEND4FRIEND

friend4friend is een project in de proeftuinen van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT), en wordt dus gefinancierd door de overheid.

FRIEND4FRIEND

Wat houdt dit project in?

friend4friend is een project in de proeftuinen van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT), en wordt dus gefinancierd door de overheid. De maatschappelijke diensttijd wil jongeren op jonge leeftijd kennis laten maken met vrijwilligerswerk en investeert dus in de samenleving van de toekomst.

Het is bedoeld voor mensen tussen 16 en 27 jaar, die maximaal 6 maanden met elkaar optrekken, gemiddeld 4 uur per week. Er is begeleiding van de coördinatoren van friend4friend en er wordt gewerkt aan een nieuw netwerk, het leren van de Nederlandse taal, inzicht in de Nederlandse leefwereld en het maken van nieuwe vrienden.

friend4friend heeft de volgende doelen voor NT1- en NT2-jongeren:

  • Jonge mensen maken kennis met vrijwilligerswerk.
  • Nieuwkomers vinden makkelijker hun weg, zowel qua taal als netwerk. Hopelijk voelen ze zich daardoor sneller thuis in Nederland.
  • Nederlandse jongeren maken kennis met nieuwkomers, zodat ze hun wereldbeeld verrijken.

Hoe? 

Je meldt de leerling aan via de website.
Omgeving Alkmaar, Amstelland, Haarlemmermeer, Hoorn, Hilversum of Sùdwest-Fryslân hebben een eigen netwerk. Woon je elders? Dan zoekt friend4friend Nederland een buddy.

Wat zijn de kosten?

Er zijn geen kosten aan dit project verbonden.

Hoe kun je dit inzetten voor de ISK?

Het is goed in te zetten voor de individuele leerling die baat heeft bij het uitbreiden van zijn/haar netwerk en behoefte heeft aan het maken van nieuwe vrienden, maar daar hulp bij nodig heeft.

Website

Meer informatie vind je op de website van friend4friend.

Deel deze pagina