main-logo
Maatjesprojecten
Maatjesprojecten

Buddy to Buddy

Buddy to Buddy koppelt nieuwkomers die hun land van herkomst moesten verlaten aan stads- of dorpsgenoten op basis van gelijkwaardigheid en gedeelde interesses.

Buddy to Buddy

Wat houdt dit project in?

Buddy to Buddy koppelt nieuwkomers die hun land van herkomst moesten verlaten aan stads- of dorpsgenoten op basis van gelijkwaardigheid en gedeelde interesses. Buddy to Buddy bouwt aan een wereld waarin mensen maximaal van elkaar mogen verschillen en tegelijkertijd maximaal met elkaar verbonden zijn. Verbindingen en vriendschappen zorgen voor begrip en wederzijdse integratie. Want, bekend maakt bemind. Wij geloven daarom dat Buddy to Buddy op individueel niveau bijdraagt aan het welzijn van mensen, maar in dit licht gezien ook heilzaam is voor het collectieve maatschappelijke lichaam waar we allemaal deel van uitmaken. Dit wordt gedaan door middel van een matchingronde die bestaat uit vier maanden, waarbij buddy’s elkaar ontmoeten en begeleid worden door Buddy to Buddy.

Een matchingronde ziet er als volgt uit:

1. Intake & informatie – Elkaar leren kennen
Een aantal keren per jaar starten we een nieuwe matchingsronde. Voorafgaand aan elke matchingsronde organiseren we inspiratie- en informatiebijeenkomst. Hier kun je al je vragen stellen en vertellen we alles over het matchingtraject.

2. Matchingsdiner – Koppels worden gemaakt
Je schrijft je in en wanneer we een match voor je hebben gevonden start je samen met je buddy en de andere buddykoppels tijdens een feestelijk matchingsdiner. Vervolgens ga je vier maanden wekelijks leuke dingen doen met je buddy.

3. Activiteiten – Laagdrempelig contact met je buddy
Naast de ontmoetingen met je buddy organiseren wij ook activiteiten om samen met je buddy naartoe te gaan. Zo spreek je laagdrempelig af en ontmoet je andere buddy’s. Hiermee richten we ons niet alleen op het een-op-een contact maar heb je ook de mogelijkheid om een breder netwerk op te bouwen.

4. Buddytalk – Begeleiding
Tijdens de vier maanden kom je drie keer met andere buddy’s en een Buddytalk-coach bij elkaar om te bespreken hoe het gaat. Zo sta je er niet alleen voor en begeleiden we elk buddykoppel gedurende de vier maanden.

Wat zijn de kosten?

Iedereen is welkom! Er zijn daarom geen kosten verbonden aan deelname. Wel is het mogelijk om vriend te worden van Buddy to Buddy vanaf 3 euro per maand.

Hoe kun je dit inzetten voor de ISK?

Naast bestaande professionele en vrijwillige hulp blijkt er ontzettend veel behoefte aan gelijkwaardig contact te bestaan onder nieuwkomers. Een feestje van een Nederlander waar je welkom bent, een voordeur die voor je open staat, het is niet vanzelfsprekend. Tegelijkertijd zijn er ook veel Nederlanders die best hun wereld open willen stellen voor een nieuwkomer.

Bij ISK’s komen per uitstek mensen en jongeren die nieuw zijn in Nederland en waarschijnlijk ook behoefte hebben aan het uitbreiden van hun sociale contacten. Voor hen – zowel ouders als leerlingen – kan het traject interessant zijn. In sommige gemeenten is er zelfs specifiek een Buddy to Buddy Young opgezet: https://buddytobuddy.nl/buddy-to-buddy-young/

Website

Wil je meer weten? Stuur een mail naar info@buddytobuddy.nl of volg Buddy to Buddy op Instagram.

Deel deze pagina