main-logo
Nieuws
LOWAN-PO

Nieuws

Alle nieuwsitems voor primair onderwijs

Even voorstellen: nieuwe regiocoördinatoren

De vacatures voor regiocoördinator in de regio’s Noord-Brabant/Limburg en Zuid-Holland/Zeeland worden opgevuld door Kristel Borghs (NB) en Renée Veltenaar (ZH). Beiden hebben veel ervaring en zijn gemotiveerd om via LOWAN een bijdrage te leveren aan het onderwijs aan nieuwkomers. Ze stellen zichzelf graag voor.

Renée Veltenaar

”Mijn naam is Renée Veltenaar en ik vind het een leuke uitdaging om als regiocoördinator Zuid-Holland aan de slag te gaan. Met 18 jaar onderwijservaring, waarvan de laatste drie jaar als schoolleider van de nieuwkomersschool CON De Wereldschool in Schiedam, breng ik expertise voor onderwijsontwikkeling en grote passie voor het nieuwkomersonderwijs met me mee.

Ik geloof sterk in de kracht van samenwerking en de verbinding tussen nieuwkomersscholen in onze regio. Daarom wil ik met jullie, met elkaar, de verbinding opzoeken en samenwerken aan het verbeteren van het onderwijsaanbod. Door onze kennis en krachten te bundelen, kunnen we effectiever inspelen op de behoeften van onszelf binnen ons werk en inspelen op de behoeften van de nieuwkomers. Ik kijk ernaar uit om de collega’s binnen het nieuwkomersonderwijs in Zuid-Holland te ontmoeten en zal dan ook contact opnemen met deze scholen. Ik hoor graag interessante ontwikkelingen, de succesverhalen, vraagstukken, ondersteuningsbehoeften en samenwerkingsmogelijkheden. Laten we van elkaar leren en inspiratie opdoen, zodat we het beste onderwijs kunnen bieden aan nieuwkomers in Zuid-Holland. Laten we de handen ineenslaan en het verschil maken voor onze leerlingen!”

Kristel Borghs

“Mijn naam is Kristel Borghs en ik ben ruim 5 jaar directeur van nieuwkomersbasisschool Prinsenbos, gelegen op het AZC in Gilze. Daar komt nu een leuke klus bij, namelijk die van regiocoördinator voor LOWAN voor de provincie Noord-Brabant. Samen met Linda Toussaint houden we je via de LOWAN-community op de hoogte van de ontwikkelingen in de regio LimBra (Limburg Brabant).

Voordat ik op basisschool Prinsenbos werkte heb ik bijna 20 jaar op een reguliere basisschool in de binnenstad van Tilburg gewerkt en heb ik in 2016 de kans gekregen om als directeur een tijdelijke nieuwkomersschool op te starten vanwege de enorme vluchtelingeninstroom in Nederland in dat jaar. Inmiddels heb ik dus aardig wat ervaring opgedaan als het gaat om onderwijsontwikkelingen op een nieuwkomersschool en de vraagstukken die je daarbij tegen kunt komen.

Binnen onze regio maar ook landelijk ben ik voortdurend op zoek naar samenwerking en verbinding. Volgens mij hebben we allemaal te maken met dezelfde uitdagingen als het gaat om het onderwijs aan deze mooie doelgroep en hoeven we niet allemaal “zelf het wiel uit te vinden”. Ik hoop dan ook dat we als nieuwkomersscholen in de regio elkaar nog meer kunnen vinden, ontmoeten en ondersteunen bij de uitdagende klus die we te doen hebben. Alleen ga je sneller maar samen kom je verder…. weet me dus te vinden bij vraagstukken, ontwikkelingen of mogelijkheden om samen te werken.

Natuurlijk hoop ik veel collega’s uit onze regio te gaan ontmoeten in het komende jaar en heb ik er ontzettend veel zin in om samen met Linda aan de slag te gaan voor de regio LOWAN LimBra!”

Benieuwd naar de andere regio’s en regiocoördinatoren?


Kijk snel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anderen bekeken ook

Over LOWAN

LOWAN netwerken

Deel deze pagina