main-logo
Nieuws
Diversiteit

Nieuws

Alle nieuws uit het primair onderwijs

Wie ga je redden? Dilemma cultureel bekijken

Webinar Hanan Nhass

Op dinsdag 28 mei 2024 vond het tweede webinar van onze reeks maandelijkse inhoudelijke LOWAN-PO webinars plaats. Hanan Nhass, adviseur Diversiteit & inclusie bij de Hogeschool Windesheim, nam ons mee in de stappen die wij als professionals kunnen zetten op het gebied van intercultureel communicatie. Met verschillende oefeningen maakte Hanan ons bewust van onze individuele culturele waarden en die van anderen.

Jip en Janneke

Hanan gaf handvatten om de bewustwording te vertalen naar de praktijk. Hoe kun je een inclusievere klassenomgeving creëren? Hoe zorg je voor een sense of belonging? Verbinding maak je door de ander te zien en laagdrempelig over jezelf delen. Het begint allemaal bij ‘anders’ leren kijken. Heb jij oog voor de sociale normen en culturele noties in jouw klas? Dit werd tijdens het webinar geïllustreerd aan de hand van een verhaal uit het boek Jip en Janneke. Hanan liet ons nadenken over de waarden die alleen al in zo’n kort stukje tekst al naar voren komen.

Een van de tips van Hanan was het lezen van het boek ‘Verslaafd aan ons eigen gelijk‘ van Kamphuis. Hierin staan experimenten, praktische tips en oefeningen waarin hij laat zien hoe je geest leniger kan worden.

Terugkijken?

Antwoord op de vraag in de titel? Dit dilemma schets Hanan 43 min. na start van de webinar. Je kunt het webinar terugkijken:

Webinar ‘Anders kijken’

Terugblik alle webinars van de maand

Webinar juni 2024: Traumasensitief lesgeven

Op dinsdag 18 juni 2024 van 15.30 tot 16.30 uur vindt het volgende inhoudelijke LOWAN webinar plaats. August Dragt is sociaal psycholoog en trainer bij het platform Driehoekstraining. Hij neemt ons mee in de kennis die je nodig hebt om traumasensitief les te kunnen geven. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leer je trauma herkennen en gedrag begrijpen. Wat zijn bijvoorbeeld de signalen? En natuurlijk ook, hoe gaan we hiermee om in de klas. Heb je je al ingeschreven? Doe het snel via de onderstaande link.

Terugblik alle webinars van de maand Aanmelden

Deel deze pagina