main-logo
Blogs
Blog

Blog

In deze blog kan je meelezen met belevenissen en hersenspinsels van de auteurs.

Petra Wentinck
25 - 09 - 2023

We mogen weer beginnen!

En zo voelt het voor mij ook echt. Na een periode afwezig te zijn geweest door zwangerschapsverlof en de zomervakantie, mag ik nu eindelijk weer starten.

Op onze basisschool hebben wij twee groepen met anderstalige leerlingen, grofweg groep 3 tot en met groep 5 en groep 6 tot en met groep 8. We starten dit jaar met kleinere groepen, dat was vorig jaar natuurlijk heel anders. Toen 2 volle klassen van 25 leerlingen en zelfs wachtlijsten om in te kunnen stromen. Nu 2 groepen van 10 en 12 leerlingen. Voor hoelang weten we niet, want iedere dag kunnen er weer kinderen instromen.

Los van het feit dat de leerlingen soms geen idee hebben wat ze kunnen verwachten, is het voor mij ook spannend wat ik kan verwachten. Wat voor karakters heb je in de groep? Hebben ze al een basis in het onderwijs of gaan wij die nu voor het eerst bieden? Wat vinden ze leuk of juist niet, hoe krijg je ze enthousiast en begrijpen ze je?

Dit jaar ben ik als onderwijsassistent in beide groepen werkzaam. Ook start ik met mijn pabo-opleiding in Ede. Hierdoor krijg ik genoeg kansen om met kleine groepjes te werken maar ook om de gehele groep les te geven.

Zo ook een woordenschatles in de zon afgelopen woensdag. Want niets leukers om lekker naar buiten te gaan met de leerlingen. Thuis een bingokaart gemaakt met allerlei dingen die ze onderweg zouden tegenkomen. Als ze iets zagen van hun bingokaart, mochten ze het juiste Nederlandse woord erbij schrijven. Zo gingen we onder andere op zoek naar een fiets, auto en een huis maar zijn er ook een zebrapad en stopbord gepasseerd.

Toen alle kaarten vol waren, zijn we als verrassing een ijsje gaan eten met de leerlingen. Een heerlijk begin van het schooljaar, waarin er vele uitdagingen zullen gaan zijn maar dat maakt juist het werken met deze leerlingen zo ontzettend leuk! Ik kijk er ook naar uit om mijn verhalen met jullie te gaan delen en ben benieuwd naar jullie reacties.

Auteur van de blog: Petra Wentinck

Deel deze pagina