main-logo
Primair onderwijs

Auteurs van de blogs

Marieke Postma

Marieke is voorzitter van LOWAN-PO. Marieke was directeur van de Internationale Taalklas in Haarlem, maar sinds het schooljaar 2021-22 is ze werkzaam als directeur van Amiko in Sneek. Deze nieuwkomersschool is verbonden aan het AZC Sneek. Marieke heeft als voorzitter en directeur een groot netwerk binnen het nieuwkomersonderwijs. Zij is een motiverende en verbindende factor.

Saskia Sijm

Saskia is leerkracht van een nieuwkomersklas op OBS De Meridiaan in Medemblik. Na bijna 20 jaar werkzaam te zijn geweest in het SBO, is zij sinds 5 jaar werkzaam binnen het nieuwkomersonderwijs. Naast leerkracht is zij ook expertisedeler in de regio West- Friesland. Vanuit deze rol komt ze op veel scholen om samen met leerkrachten en ib-/kc-ers in te zoomen op de ondersteuningsbehoeften van de nieuwkomersleerlingen.

Sandra van der Tempel

Sandra werkt als directeur van De Wissel (school voor asielzoekerskinderen) en De Schakelvoorziening (regionale voorziening voor Nieuwkomers) en heeft veel ervaring met het ondersteunen van nieuwe scholen, schakelklassen, besturen en ib-netwerken. Als regiocoƶrdinator is zij de verbindende factor voor de regio en verzorgt zij minimaal drie keer per jaar een regiobijeenkomst waaronder een studiemiddag voor teamleden.

Petra Wentinck

Petra werkt als onderwijsassistent bij de ISK-klassen op CBS De Ark in Bergambacht. Zij komt niet uit het onderwijs maar heeft hiervoor juist commerciƫle banen gehad, zoals filiaalmanager. Petra is erg onder de indruk van de veerkracht van kinderen en houdt van de uitdagingen die lesgeven aan anderstalige leerlingen met zich meebrengt. Ze gaat dit jaar starten aan de Pabo.

 

Deel deze pagina