main-logo
Lesmateriaal

Lesmateriaal

Lesmateriaal en vakliteratuur voor nieuwkomers in het voortgezet onderwijs

Stripboek studiekeuze voor HBO en WO

Studiekeuze Stripboek
Praten met je puber is soms lastig. Samen ingewikkelde info over studiekeuze doornemen vinden sommige teenagers (met name jongens) echt helemaal niks. Toch praten jongeren graag met hun ouders over de toekomst, meer dan de helft van de jongeren geeft aan dat ze hun ouders hun beste studieadviseur vinden. Om een handvat te geven aan een reeks luchtige gesprekken over studiekeuze en studeren heb ik een stripboek gemaakt. Van elke stap in het studiekeuzeproces is er een strip en bij elke strip zijn er vijf tips. Voor wie wil is er bij elke stap ook een verdiepend artikel. Het Studiekeuze Stripboek gaat over studeren op een Nederlandse hogeschool of universiteit. Het gaat niet specifiek over een bepaalde instelling.

Eerste generatie studenten
Ouders die zelf niet gestudeerd hebben of die niet zo goed Nederlands spreken hebben vooral baat bij dit stripboek. Ook hun kinderen hebben heel hard goede gesprekken over hun studieloopbaan nodig. De strips en tips zijn juist voor deze doelgroep nuttig. Er gaan helaas steeds minder kinderen van lager-opgeleide ouders of ouders met een migrantenachtergrond studeren en zij zijn helaas ook minder succesvol (https://www.onderwijsinspectie.nl/onderwerpen/staat-van-het-onderwijs). Goede gesprekken over studiekeuze en studeren met ouders en andere familie zijn belangrijk voor een goede studiekeuze. En een goede studiekeuze is de beste basis voor studiesucces. (http://www.researchned.nl/2012/08/startmonitor/?type=project)

Gratis en zonder verplichting
Het Studiekeuze Stripboek is gratis, zonder verplichting en zonder copyright. Iedereen kan het downloaden of plaatsen op een site. Mijn doel hierbij is het Studiekeuze Stripboek bekend te maken bij alle ouders met een kind in de bovenbouw havo-vwo.

Studiekeuze Stripboek, voor ouders en scholieren

thumnail

Informatie

  • Auteur(s): Hermien Miltenburg
  • Uitgever:Universiteit Wageningen
  • Jaar van uitgave:2018
  • ISBN:gratis en zonder copyright

Deel deze pagina