main-logo
Lesmateriaal

Lesmateriaal

Lesmateriaal en vakliteratuur voor nieuwkomers in het voortgezet onderwijs

Praat met me

SAMAH is opgericht met als doel participatie van (voormalige) alleenstaande minderjarige asielzoekers in de leeftijd van 12-25 jaar te bevorderen en hun positie in Nederland te verbeteren.
Wij horen van veel jongeren dat zij te maken krijgen met discriminatie en/of uitsluiting. In dat kader hebben wij samen met deze jongeren een project opgezet, genaamd ‘Praat met me’. Binnen dit project is samen met de jongeren een boekje samengesteld. Dit boekje betreft informatie rondom het thema discriminatie en uitsluiting, eigen ervaringen en tips van jongeren met informatie over wat je kan doen.
Dit boekje kun je bestellen via: info@samah.nl.

Ook is er een podcast-serie gemaakt.

SAMAH heeft ook samen met jongeren een gastles ontwikkeld rondom dit thema. In deze gastles gaan we (samen met een ervaringsdeskundige) in op de informatie uit het boekje en is er aandacht voor de ervaringsverhalen van jongeren zelf. Jongeren in de klas worden uitgenodigd om hun verhalen te delen en/of vragen te stellen.
Is een gastles iets voor jouw klas? Vraag dan een offerte op, door te mailen naar info@samah.nl o.v.v. ‘Gastles Praat Met Me’.

thumnail

Informatie

Deel deze pagina