COA

Kaderregeling COA

Voor leerlingen die onder het COA vallen geldt de “Kaderregeling tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten 2003/2004”. In deze regeling staat uitgelegd welke lumpsum bedragen per schoolsoort worden vergoed en hoe scholen deze bedragen aan kunnen vragen. Deze bedragen zijn in de loop der jaren aangepast, mede door de afschaffing van het boekengeld in het VO.
icon-purple-file COA Kaderregeling 2003 (pdf)
icon-purple-file Schoolvergoeding COA 2019-2020 (pdf)

Facilitering leerlingen vanaf 18 jaar door COA

BESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswy

Het COA interpreteert de regeling “een opleiding afmaken na je 18e” als een gehele opleiding afmaken. De EOA/ISK-periode wordt gezien als integraal onderdeel van de gehele opleiding.  In de meeste gevallen vindt het EOA onderwijs binnen het VO plaats. Als daarna, na 18 jaar aangevangen, gekozen wordt voor een ROC opleiding als vervolg worden door het COA nog steeds de school- en reiskosten vergoed volgens de kaderregeling.  Bovenstaande geldt uiteraard alleen voor leerlingen die onder het COA vallen. Voor de overige leerlingen geldt de letterlijke tekst van de Koppelingswet en wordt “opleiding afmaken” smaller gezien als alleen VO of ROC, afhankelijk van inschrijving vóór 18e jaar.
Indien je in de regio problemen of onduidelijkheden ondervindt met het COA verwijs dan naar de COA-informatielijn.

Contactgegevens VO

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Reacties zijn gesloten.