main-logo
Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek nieuwkomers VO

Onderzoek Unicef ´Hoe gaat het met de kinderen?´

UNICEF Nederland heeft bezoeken gebracht aan 100 verschillende noodopvanglocaties in Nederland, waar Oekraïense vluchtelingen of asielzoekers en statushouders verblijven.

Op basis van deze 100 bezoeken die UNICEF Nederland het afgelopen jaar heeft afgelegd delen zij nu hun bevindingen. Honderd bezoeken aan de noodopvang voor asielzoekers en voor Oekraïense vluchtelingen. Honderd bezoeken, waarin alle uitdagingen, zorgen, hartverscheurende verhalen maar gelukkig ook vrolijke anekdotes en creatieve oplossingen naar voren zijn gekomen van iedereen die betrokken is bij de noodopvang.

Deze bezoeken, waarbij er vooral naar het welzijn van de kinderen is gekeken, hebben een uniek inkijkje gegeven in de noodopvang en er is veel kennis en ervaring opgedaan. Er konden verbindingen gelegd worden tussen gemeenten en locaties; locatiemedewerkers die het fijn vonden oplossingen te krijgen van UNICEF Nederland of van andere locaties. Verantwoordelijken vanuit de gemeenten waren blij het wiel niet opnieuw te hoeven uitvinden.

Daarom deelt UNICEF Nederland nu graag hun bevindingen met iedereen die betrokken is bij de noodopvang voor asielzoekers en voor Oekraïense vluchtelingen. Zie deze bevindingen als een inspiratiedocument.

thumnail

Informatie

  • Auteur(s): Lindy Laagewaard en Nicoline Mascini
  • Jaar van uitgave:2023

Deel deze pagina