main-logo
Nieuws
Samenwerking ISK en Praktijkschool voor route 1 leerling

Film

Alle nieuwsitems voor voortgezet onderwijs

Film

Samenwerking brengt ISK-leerling route 1 naar passend werk

Hoe krijgen we 16+ nieuwkomersleerlingen uit route 1 vanuit de ISK naar een goede plek op de arbeidsmarkt? Een samenwerking van ISK en Praktijkschool kan een inspiratiebron zijn voor andere scholen. In deze film vertellen Nicole Dubois van Voortgezet Onderwijs Anderstaligen (VOAT) Summa College Eindhoven en Hans van den Broek van het Arbeidstoeleidingscentrum (ATC) Praktijkschool Eindhoven, waarom ze zijn gaan samenwerken en hoe dit er uit ziet.

Bekijk de film

Op de LOWAN-studiedagen vertelden zij al eerder over dit samenwerkingstraject van VOAT Summa College Eindhoven met het ATC van de Praktijkschool Eindhoven. In de 2e fase van het ISK-traject gaan de leerlingen 2 dagen/week naar het ATC. Daar krijgen ze arbeidstraining, externe stages en arbeidstoeleiding. Met externe partners wordt de leerling naar een goede plek in de samenleving en (indien mogelijk en toegestaan) arbeidsmarkt geleid.
Presentatie op studiedag

Leerlijn route 1 16+ : Uitstroom (begeleid) werk, inburgering

 

In de LOWAN-uitstroomprofielen is ook de leerlijn route 1 voor 16+ leerlingen opgenomen. De film gaat over leerlingen die in dit uitstroomprofiel zitten.button]

Het onderwijsprogramma bestaat uit twee fasen:

  • In de eerste fase veel NT2 gekoppeld aan praktische en herkenbare inhoud die de leerling meteen kan gebruiken, in het dagelijks leven en op school.
  • De tweede fase NT2, o.a. gekoppeld aan de praktijksituaties waar de leerling naar gaat uitstromen, de Nederlandse maatschappij en arbeidsmarkt, arbeidstraining.
Lees meer over het onderwijsprogramma en aanpak

 

Anderen bekeken ook

NT2 handreiking voor docenten PrO

Community

Groep community NT2 en praktijkonderwijs

Deel deze pagina