main-logo
Nieuws
Video's

Nieuws

Alle nieuwsitems voor voortgezet onderwijs

serie video's

'Na de ISK' - gesprekken over loopbaan

In de serie ‘Na de ISK’ vertellen jongeren over hun loopbaan na de ISK: welk pad hebben zij bewandeld en welke uitdagingen kwamen ze daarbij tegen? De video’s kunnen worden ingezet voor loopbaanoriëntatie (LOB) op de ISK en geven gezamenlijk een realistisch beeld van de verschillende mogelijkheden na de ISK.

De serie ‘Na de ISK’ is gemaakt door Common Frames, MotivatieKompas en Carmel College in opdracht van LOWAN. Van elke video is een versie die ongeveer 10 minuten duurt en een korte versie beschikbaar. De video’s zullen allemaal op het YouTubekanaal van LOWAN geplaatst worden. Mis er geen en abonneer je op ons kanaal.

Bij het maakproces zijn de geportretteerde jongeren uitgebreid betrokken bij de inhoud. Jonge nieuwkomers uit het Talent Team van Common Frames hielpen bij het filmen en monteren van de video’s.
Camera en montage: Issa Shaker en Femke Noordink (Shaker Productions)
Assistent: Ha Bui (Talent Team, Common Frames)

Serie video’s

Aflevering 1

In aflevering 1 vertelt Nice uit Ghana over zijn loopbaan. Door een positieve houding, een bijbaan en het serieus volgen van zijn opleiding werkt hij nu bij de Universiteit Utrecht als ICT-medewerker.

Aflevering 1 korte versie

Aflevering 2

In aflevering 2 vertelt Ashot uit Armenië over zijn loopbaan. Hij wilde geneeskunde studeren, maar kwam er achter dat hij dit niet zou halen. Hij vond een manier om met de tegenslag om te gaan en is zelfs weer terug op zijn route naar de medische wereld.

Aflevering 2 korte versie

Aflevering 3

In aflevering 3 vertelt Raihana uit Afghanistan over haar loopbaan tot nu toe. Ze deelt haar zoektocht en benadrukt hoe belangrijk het is dat je verbinding zoekt met de Nederlandse maatschappij: via de taal, via vriendinnen en via werk. Ze volgt nu een opleiding in Travel en Hospitality.

Aflevering 3 korte versie

Aflevering 4

In aflevering 4 vertelt Aziz uit Syrië over zijn loopbaan. Hij werd verliefd op de camera en kreeg de kans om fotografie te studeren. Aziz benadrukt het belang om alle kansen aan te pakken en ‘los te gaan’, hij had allerlei soorten bijbanen en deed veel vrijwilligerswerk. Zo zag hij steeds beter hoe Syriërs ook iets moois kunnen brengen in de Nederlandse maatschappij.

Aflevering 4 korte versie

Aflevering 5

In aflevering 5 vertelt Polina uit Rusland over haar loopbaan. Ze is nu twintig jaar in Nederland en vertelt hoe belangrijk de ISK voor haar is geweest in het begin. Polina is nu een videokunstenaar en moedigt ISK-leerlingen aan om goed te kijken naar hun passie, om daarvoor te gaan.

Aflevering 5 korte versie

Aflevering 6

In aflevering 6 vertelt Liya uit Eritrea over haar loopbaan. Ze wilde graag dokter worden, maar kwam er achter dat ze in Nederland een ander pad moet bewandelen. Door te durven en veel te vragen weet ze nu dat ze voor een opleiding tot apothekersassistent kan gaan.

Aflevering 6 korte versie


 

Anderen bekeken ook

LOB gids

Van ISK naar MBO

LOB

LOWAN Themapagina LOB

Deel deze pagina