main-logo
Nieuws
Lesmateriaal

Nieuws

Alle nieuwsitems voor voortgezet onderwijs

LOB-gids van ISK naar MBO – welke opleiding kies je

Dit LOB-lesmateriaal is voor ISK-leerlingen tijdens hun schakelfase naar het mbo. Het is  bedoeld om in een ISK-schoolomgeving, begeleid door een docent/mentor/decaan/loopbaanadviseur, mee te werken. Er is nu ook een lespakket beschikbaar alsmede een bijbehorende docentenhandleiding.

Kies voor een juiste opleiding

Hoe kies je een opleiding die bij je past?
Alles wat je moet weten over het mbo.
Welke Entree-niveau 2-3-4 opleidingen heb je?

Met verhalen en filmpjes van ISK-leerlingen, mbo-informatie, stages en werk.
Tips over handige websites, studiekeuze, ouderbetrokkenheid, open dagen, proefstuderen en meelopen op het mbo, kans op werk, aanmelden en intake op het mbo.

Online LOB-gids, lespakket en docentenhandleiding beschikbaar

Deze gids is gratis te downloaden en alleen in digitale vorm maximaal te gebruiken met de filmpjes, verhalen van leerlingen, links en handige websites!

Het lespakket bij de LOB gids ‘VAN ISK NAAR MBO’ bestaat uit tien opdrachtkaarten. Elke opdrachtkaart bevat een aantal opdrachten
waaraan leerlingen in de klas en deels ook buiten de klas kunnen werken. De opdrachten zijn zo kort en overzichtelijk mogelijk gehouden, zodat er voldoende tijd overblijft voor de introductie, uitwerking en begeleiding ervan. Ook is gebruikgemaakt van een diversiteit aan werkvormen, waardoor leerlingen worden uitgedaagd ermee aan de slag te gaan.

Zowel de opdrachtkaarten als de docentenhandleiding staan op de site van LOWAN en kunnen gedownload en geprint worden. De linkjes in de opdrachtkaarten kunnen alleen op de computer worden bekeken. Ze staan ook in de gids.
Leerlingen kunnen niet zelf met de opdrachtkaarten aan de slag gaan. Ze hebben hierbij hulp nodig van docenten die de opdrachten inleiden, van een context voorzien en leerlingen aanzetten tot actie en reflectie. De opdrachtkaarten kunnen individueel, in kleine groepjes of met de hele klas worden gemaakt. Hier en daar worden hiervoor wel suggesties gedaan, maar het is aan jou om een keuze te maken. Sommige opdrachten kunnen ook als huiswerk worden meegegeven.

Downloads

LOB gids ISK-MBO (digitaal gebruik)
LOB-gids ISK-MBO Lespakket-opdrachtkaarten
LOB-gids ISK-MBO Docentenhandleiding lespakket-opdrachtkaarten

Anderen bekeken ook

LOB
Expertisepunt

LOWAN themapagina LOB

Lesmateriaal
LOB gids

Van ISK naar MBO

Deel deze pagina