main-logo
Lesmateriaal

Lesmateriaal

Lesmateriaal en vakliteratuur voor nieuwkomers in het voortgezet onderwijs

Roan gaat te ver

De zestienjarige Roan houdt van uitgaan en meiden versieren. Zijn vriend Kai is al vaak met een meisje naar bed geweest. Roan heeft nog niet vaak met een meisje gevreeën.
Op een dag ontmoet hij Ilse bij het uitgaan. Hij moet de hele week aan haar denken en de volgende keer hebben ze bij het uitgaan samen veel lol. Aan het eind van de avond gaan Roan en Ilse naar buiten. Ze wandelen en zoenen. Roan raakt erg opgewonden. Als Ilse zegt dat ze niet wil neuken, luistert Roan niet. De volgende dag reageert Ilse koel en kortaf op berichtjes van Roan en daarna reageert ze helemaal niet meer. Roan begrijpt niets van de reactie van Ilse. Hij wil graag weer met haar afspreken. Dan bedenkt hij een plan om haar weer te zien.

De lesbrief bij dit boek, geschreven i.s.m. CED-Groep/Rutgers is bedoeld voor o.a. docenten in het (voortgezet) speciaal onderwijs. Het boek leent zich goed om met jongeren in gesprek te gaan over seksuele grensoverschrijding en andere onderwerpen die te maken hebben met seksuele vorming. Je kunt de lesbrief gratis downloaden. www.seksuelevorming.nl

Met verschillende werkvormen en materialen kan klassikaal, in tweetallen of individueel het ‘te ver gaan‘ besproken worden.

Troef-reeks. dit boek is geschreven voor jongeren vanaf 13 jaar, afhankelijk van het taalniveau.

thumnail

Informatie

  • Auteur(s): Marieke Otten - advies Annelies van der Eijk, GZ-psycholoog/orthopedagoog
  • Uitgever:Van Tricht uitgeverij
  • Jaar van uitgave:2015
  • ISBN:9789077822685

Deel deze pagina