main-logo
Lesmateriaal

Lesmateriaal

Lesmateriaal en vakliteratuur voor nieuwkomers in het voortgezet onderwijs

Appzurt, dyslexie van a tot z

In dit boek staan veel leuke feitjes en weetjes over dyslexie. Wat is dyslexie nu eigenlijk? Met dit boek wil Léon Biezeman laten zien tegen welke problemen met dyslexie hij zelf is aangelopen.
‘Bij kinderen, maar ook bij volwassenen met dyslexie gaat het lezen en schrijven niet automatisch. Ze kunnen wel lezen en schrijven, het gaat alleen niet foutloos. Is dat niet appzurt? Appzurt, apsurt, appsurd, absurt of is het absurd …? Tjee, wat betekent dat nu weer? Laat ik het woordenboek erbij pakken. Misschien helpt dat:”absurd = ongerijmd”, niet logisch. Is dyslexie niet logisch? Maar is het dan wel logisch om woorden anders te schrijven dan ze klinken, zoals sjokola waar we het in een van de hoofdstukken in dit boek over hebben? Logisch of niet, we zullen het met de geschreven en te lezen taal, zoals we die kennen, moeten doen. Al zal je gaandeweg dit boek ontdekken dat verkeerd gespelde woorden vaak toch wel begrepen worden. En wanneer het lezen te lastig is … Je kunt dit boek ook lezen op een e-reader met voorleesfunctie.
Geeft dit boek een antwoord op al je vragen over dyslexie? Nee, daar zijn er te veel van. Iedere keer lees je dan ook weer in dit boek dat je mensen moet blijven vragen om hulp, begrip en uitleg.

thumnail

Informatie

Deel deze pagina