Toon submenu Verberg submenu

Digitaal LVS

Om de ontwikkelingen van nieuwkomers in het basisonderwijs goed te kunnen volgen ontwerpt LOWAN in samenwerking met het bedrijf Cedin het online volgsysteem DrieDee Plus. Resultaten van nieuwkomers worden in DrieDee Plus op verschillende niveaus gemonitord: op leerling-, groeps-, school- en bestuursniveau. De gegevens zijn eenvoudig over te dragen naar een vervolgschool. Meer informatie is te vinden op de kwaliteitszorg pagina.

Tijdens de landelijke studiedagen LOWAN-po op 10 en 11 april 2018 werden twee presentaties gegeven over DrieDeePlus. De presentaties zijn hieronder te downloaden.

 1 Primaire Proces
DrieDeePlus, leerlingvolgsysteem voor nieuwkomersonderwijs
Spreker: Werner Laicht
DrieDee Plus, een leerlingvolgsysteem voor Nieuwkomers. Wat is het nu precies en wat kun je ermee binnen je school? Vragen die tijdens deze workshop zullen worden behandeld. Er wordt stilgestaan bij de geïmplementeerde leerlijnen die specifiek voor nieuwkomers leerlingen zijn ontwikkeld. En hoe je leerlingen kunt toetsen binnen deze leerlijnen. Daarnaast worden de verschillende onderdelen rondom het opbouwen van een nieuwkomers leerling-dossier behandeld.
rekentool LowanPresentatie: DrieDeePlus (pdf)
 2 Primaire Proces
DrieDeePlus in de praktijk
Spreker: Werner Laicht
Deze workshop is bedoeld voor gebruikers van DrieDee Plus. In een praktische workshop, waarin het mogelijk is om je eigen device mee te nemen en je eigen omgeving van DrieDee Plus te gebruiken, gaan we de mogelijkheden en onmogelijkheden de revue laten passeren. We gaan uitgebreid in op de leerlijnen en het vastleggen van resultaten bij leerlingen. Daarnaast staan we uitgebreid stil bij de analyses op groep en leerlijn niveau.
rekentool LowanPresentatie: DrieDeePlus in de praktijk (pdf)

Contactgegevens PO

Boudien Bakker en Marieke Postma
b.bakker@lowan.nl
+31 (0)6 - 52 858 732
Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Reacties zijn gesloten.