main-logo
Nieuws
Community

Nieuws

Alle nieuwsitems voor voortgezet onderwijs

Word lid van de online community van LOWAN-VO

We introduceren een nieuw online kanaal: de LOWAN-vo community. Deze community biedt de mogelijkheid om in gesprek te gaan met vakgenoten en kennis met elkaar te delen. Het is dé plek om informatie uit te wisselen over het onderwijs aan nieuwkomers in de ISK en in het vervolgonderwijs. Je kunt hier alles vinden van nieuwe ontwikkelingen en bijeenkomsten tot inspirerende video’s, blogs en veelgestelde vragen. Lees, bekijk, bespreek, doe inspiratie op en deel jouw kennis met anderen!

Ontmoetingsplek voor NT2-professionals in het onderwijs

Kenmerken van een community

  • Sociaal platform waar gebruikers met elkaar in contact komen en kennis delen.
  • In gesprek gaan over belangrijke thema’s als NPO en nieuwkomers, NT2 startpakket en NT2 praktijkonderwijs.
  • Op iedere plek en ieder moment te bereiken; grenzeloos en tijdloos.
  • Besloten, veilige omgeving waar je toegang voor kunt aanvragen.

We starten de LOWAN-vo community in de eerste periode voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs aan nieuwkomers in de ISK en het vervolgonderwijs. Wellicht dat we later wel organisaties toelaten die een rol kunnen spelen bij de professionalisering van dit onderwijs. Het is geen platform voor commerciële partijen.

Wij denken dat je veel aan elkaar kunt hebben!

Praat mee op dit besloten online platform, wissel onderling informatie uit en bouw sociale contacten op met collega-professionals. Draag je steentje bij door content en kennis te delen.

Samen bereiken we meer, dat is de kracht van communities.

Verschillende groepen

Door lid te worden van de groepen waar je interesse ligt, blijf je op de hoogte en praat je mee over dat thema. Er zijn vier groepen waar je lid van kunt worden. Heb je zelf een goed idee voor een nieuwe communitygroep? Neem dan contact op met community@lowan-vo.nl.

LOWAN NT2 startpakket
Een groep om ideeën en materialen rondom het NT2 startpakket te delen. Bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het nieuwkomersonderwijs (VO).

NPO extra budget voor nieuwkomers
Een groep om kennis en plannen te delen voor het extra NPO-budget nieuwkomers 2021-2023. Enkel voor directie, coördinatoren en teamleiders van de ISK.

NPO op de werkvloer
Een groep om ideeën en concrete uitwerkingen rondom het extra NPO-budget nieuwkomers te delen. Voor iedereen die werkzaam is in de ISK, het VO en het MBO.

NT2 en praktijkonderwijs
Een groep voor medewerkers van het praktijkonderwijs (en ISK route 1) om kennis en ervaringen te delen rondom de doorstroom van ISK naar praktijkonderwijs.

Ook enthousiast?

Doe mee en vraag toegang!

Deel deze pagina