main-logo
Nieuws
The Mind Game

Nieuws

Alle nieuws uit het voortgezet onderwijs

Documentaire The Mind Game

Mindgame 940 370

De regisseurs van de Gouden Kalf winnende documentaire Shadow Game hebben een vervolg gemaakt getiteld The Mind Game. Deze film gaat over de reis van jonge alleenreizende vluchtelingen naar en door Europa, in nauwe samenwerking met de jongeren zelf gemaakt.

Inhoud

Ze noemen het ‘de game’: De levensgevaarlijke reis die vele onbegeleide minderjarigen afleggen op zoek naar bescherming in West-Europa. Voor Sajid Khan Nasiri begon de game op zijn 14e, nadat de Taliban zijn vader hadden vermoord. Via Iran en Turkije naar Oost-Europa komt hij steeds dichter bij zijn eindbestemming, opgejaagd door gewelddadige politieagenten en vijandige burgers. In clips opgenomen met zijn telefooncamera, en in boodschappen aan filmmakers Eefje Blankevoort en Els van Driel, doet hij verslag.
Hij weet zeker dat als hij aangekomen is, hij kan ontspannen, naar school gaan en een nieuw leven beginnen. Maar eenmaal in België begint er een nieuwe game: de mind game. Hoe ga je als kind om met de enorme geestelijke druk van de reis, met wantrouwende autoriteiten, en verontrustende berichten van het thuisfront? Een intieme documentaire over de psychologische druk waaraan jonge vluchtelingen blootstaan.

Trailer

The Mind Game gaat in mei on tour door heel Nederland. In het najaar wordt deze ook uitgezonden op NPO2 door KRO-NCRV.

Meer informatie

Deel deze pagina