main-logo
Nieuws
Documentaire en film, ook op tv

Nieuws

Alle nieuwsitems voor voortgezet onderwijs

Documentaire en follow-up

Shadow Game, een reis door de schaduwwereld van Europa

Iedere dag proberen tieners, wier thuisland door oorlog is verwoest, Europese grenzen over te steken. Op zoek naar bescherming en een beter leven voert hun reis door een schaduwwereld die wij nooit zien. Ze trotseren mijnenvelden, wilde dieren, snelstromende rivieren, smokkelaars en gewelddadige grenswachten. ‘The game’ noemen de jongeren het levensgevaarlijke oversteken van zo’n grens. Shadow Game is een reis door de schaduwwereld van Europa, met tienervluchtelingen als onze gidsen.

“Een moderne Europese Odyssee” – Jury Movies that Matter

“Een beklemmende, filmisch grensverleggende film” – Internationale jury Grand Prize of Geneva

“Je raakt ondergedompeld in de game die onze leeftijdgenoten spelen.“ – FIFDH (Geneve) Youth Award

Shadow Game in filmtheaters, online en op tv

De film was op maandag 15 november 2021 op tv. De film is ook op diverse online platforms te zien.

Persbericht

Transmedia project

Shadow Game is meer dan een documentaire. Het is een transmedia project over jonge alleenreizende vluchtelingen van Eefje Blankevoort en Els van Driel, gemaakt in nauwe samenwerking met journalist en vertaler Zuhoor al Qaisi. Het project bestaat uit een lange documentaire (90 min), een serie korte follow-up docu’s (30 min), een impact campagne, adventure game en een multimedia serie / tentoonstelling in samenwerking met Cigdem Yuksel.

Naar website Shadow Game

ISK’s en Shadow Game

Een aantal hoofdpersonen uit Shadow Game is uiteindelijk in Nederland aangekomen. Zij komen terecht op ISK’s. Over hun levens hier zijn twee follow-up documentaires gemaakt: Jano&Shiro, a Brother’s Journey en Hammoudi’s Dream. De eerste film is al te zien op de site, en gaat met name over het grote verschil tussen het beleid als je 18- of 18+ bent. Shiro is o.a. gefilmd in de klas op de ISK Doetinchem waar hij voor het eerst in zeven jaar weer naar school ging. Hammoudi’s Dream komt in november 2021 uit en focust vooral op de dromen en ambities van de 17 jarige Mohammed (Hammoudi is zijn bijnaam) en de wens om zijn moeder weer te zien. Mohammed heeft op de ISK Zutphen en ISK Olympia College in Rotterdam gezeten.

“Samen met LOWAN-vo en ISK Olympia College zijn we aan het onderzoeken hoe we nog meer kunnen samenwerken. Zo willen we bij de tentoonstelling ‘A new beginning’ lesmateriaal ontwikkelen toegespitst op ISK- leerlingen. In het najaar volgt meer informatie.”
Op de studiedag van LOWAN-vo op 8 november verzorgt Eefje Blankevoort een workshop.

Shadow Game

Nu op online platforms te zien

Shadow Game nog niet gezien of wil je hem tippen aan vrienden en familie? De film is op verschillende online platforms te zien! Check hieronder.

🍿Kijk via Picl en steun daarmee je favoriete art house filmhuis::
https://picl.nl/films/shadow-game/

🐓Pathé
https://www.pathe-thuis.nl/film/34071/shadow-game

👉🏻 YouTube

▶️ Google Play
https://play.google.com/store/movies/details/Shadow_Game?id=6BBDF1F0F376E8EFMV&hl=nl&gl=US

✌🏻Prime Video
https://www.primevideo.com/detail/0N6NYJEXC2NQZB1H6CVE9SLNW9/ref=atv_price_hov

🎵iTunes
https://itunes.apple.com/nl/movie/shadow-game/id1580919721

Deel deze pagina