main-logo
Nieuws
Serie ISK en Zorg

Nieuws

Alle nieuwsitems voor voortgezet onderwijs

VOAT Eindhoven zet verbondenheid centraal

Serie inspiratievoorbeelden van zorg op ISK's

LOWAN heeft Eva Klooster gevraagd om in 2022 en 2023 een ronde te maken langs ISK’s, op zoek naar de voorbeelden en de uitdagingen van zorg op de ISK’s. Vanaf juni 2022 zal er in het kader van de serie ‘ISK’s en zorg’ twee keer per maand een inspirerend interview, artikel of column verschijnen over de praktijk op een ISK in Nederland.
Heeft jouw school ook voorbeelden van zorg die je wilt delen?
Neem contact op met LOWAN-vo.

Eva Klooster haalt voorbeelden en uitdagingen op

Op de landelijke LOWAN-vo studiedag 2021 gaf Eva Klooster een workshop over ‘ISK en zorg’. De workshop werd zeer druk bezocht. De deelnemers, waaronder veel zorgcoördinatoren, gaven aan dat er grote behoefte is aan het delen van ervaringen en kennis over zorg.
Een serie inspirerende voorbeelden vormen de start van deze expertisedeling.
Regionale overleggen met zorgcoördinatoren zijn het vervolg.
Met het NPO-nieuwkomersbudget heb je eindelijk middelen om de noodzakelijke extra ondersteuning te organiseren. Tijd en geld voor innovatie en uitproberen wat voor jouw ISK werkt! Het geld is in juni 2022 uitbetaald en mag je besteden tot eind 2025.

VOAT SUMMA Plus Eindhoven

Met een heel team inzetten op contact met leerlingen en elkaar

De week dat ik het SUMMA Plus in Eindhoven bezoek is geen doorsnee week. Twee dagen voor mijn bezoek is de wereld opgeschrikt door de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië. Tijdens mijn bezoek spreek ik twee leerlingen die uit het aardbevingsgebied komen. Zij komen graag naar school, want ze ervaren veel steun op school. Waarom dat zo is? Ze vertellen dat ze zich gezien voelen en dat ze weten bij wie zij hulp kunnen krijgen. Met hun antwoord verwijzen ze mij – onbedoeld – naar het pedagogisch plan van de school, waarin alles blijkt te draaien om verbondenheid en oplossingsgericht werken.

Lees het 8e inspirerende voorbeeld uit de serie

Bekijk ook

Inspiratievoorbeelden

Meer artikelen in serie

Nabijheid

Onderzoek ISK en Zorg

Deel deze pagina