main-logo
Nieuws
Subsidie voor schoolmaaltijden

Nieuws

Alle nieuws uit het voortgezet onderwijs

Regeling schoolmaaltijden verlengd in 2024

Elk kind verdient het om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen

‘Ook in 2024 gratis maaltijden voor kinderen op scholen’ was het nieuwsbericht van de overheid op 19-09-2023. Voor leerlingen die dit het hardste nodig hebben, zijn er ook in 2024 gratis schoolmaaltijden. Minister Paul van Primair en Voortgezet Onderwijs, minister Schouten van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen en staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport investeren hierin samen € 166 miljoen.
Scholen die vanaf 2024 willen deelnemen, kunnen zich tot en met eind 2023 aanmelden voor het programma. Er is nog subsidie beschikbaar, dus aanmelden kan nog steeds (4-3-2024). Scholen die dit jaar al deelnemen, kunnen dat ook in 2024 blijven doen, zij hoeven zich niet opnieuw aan te melden.

Het ministerie van OCW werkt samen met het Jeugdeducatiefonds en het Rode Kruis aan een programma om te zorgen dat kinderen geen honger meer hebben op school. Dit programma heet Schoolmaaltijden en is in 2023 gestart zodat de kinderen vol energie de lessen kunnen volgen.

Ook voor ISK

De subsidie voor schoolmaaltijden kan ook aangevraagd worden door ISK’s.
De ISK kan zich aanmelden met het aanmeldformulier op de website van Schoolmaaltijden met je eigen BRIN-nummer als je dat hebt, of anders met het BRIN-nummer van de onderwijsinstelling waar de ISK onder valt. In plaats van een NCO-rapport dien je een Wordbestand toe te voegen met wat toelichting over je onderwijsinstelling:

  • Algemene informatie over de onderwijsinstelling
  • Een beschrijving van de leerlingenpopulatie
  • De reden waarom je de onderwijsinstelling wilt aanmelden voor het Schoolmaaltijdenprogramma.

Deel deze pagina