main-logo
Nieuws
NRO onderzoek mbo

Nieuws

Alle nieuws uit het voortgezet onderwijs

NRO Onderzoek over NT2 studenten in mbo

Taalunie OKAN ISK en daarna 02 940 370

Hoe ondersteun je studenten die later in hun leven Nederlands hebben geleerd? Deze studenten, met diverse onderwijsachtergronden, hebben gerichte begeleiding nodig om een startkwalificatie te behalen.

Wat is bekend over de woordenschatontwikkeling van NT2-studenten in het mbo?

Leer welke interventies je als mbo-instelling kunt doen om taalbegrip en taalontwikkeling te ondersteunen van NT2-studenten. De focus van de themapagina van het NRO ligt daarbij vooral op woordenschatverwerving. Hun uitgangspunt is dat regelmatige en structurele aandacht voor woordenschat loont. Woorden die NT2-studenten nodig hebben, moeten met zorg worden geselecteerd, aangeboden en geoefend.
Hoe kunnen zowel de docent Nederlands, de NT2-docent als de beroepsvakdocent bijdragen aan de woordenschatverwerving van NT2-studenten?

Het overzichtsartikel biedt inzicht in deze vragen door de volgende onderwerpen te behandelen:

  • Het belang van systematische aandacht voor uitbreiding van de woordenschat van NT2-studenten in het mbo.
  • Wat er bekend is over woordenschatontwikkeling van NT2-leerders in het algemeen en specifiek van NT2-studenten in het mbo.
  • De bijdrage die de taaldocent Nederlands, de NT2-docent en de beroepsvakdocent in het mbo kunnen leveren aan de woordenschatontwikkeling van NT2-studenten.


Naar NRO pagina

Bekijk ook

NT2

NT2 handreiking voor docenten mbo

Van ISK naar MBO

Deel deze pagina