main-logo
Nieuws
Online cursus

Nieuws

Alle nieuwsitems voor voortgezet onderwijs

E-learning cursus Augeo must voor iedere ISK-docent

De gratis online cursus van Augeo ‘Steun bieden aan vluchtelingenjongeren’ voor het VO is nu ook geaccrediteerd bij Registerleraar.nl voor 4 RU – Overig, onder AUbo7uuBba.! In de online cursus leer je over stress bij vluchtelingenjongeren en hoe de natuurlijke veerkracht van jongeren kan worden bevorderd. Zodat jongeren zich weer veilig voelen en weer kunnen leren.
De cursus is bedoeld voor iedereen die op de ISK werkt, maar ook voor het regulier VO interessant.
Nettie Udo, voormalig coördinator VO-school Heumensoord: ‘Ik denk dat docenten hier zeker heel veel van kunnen leren en ik ga deze cursus zeker aanbevelen. Hij ziet er ook mooi uit en is gebruiksvriendelijk. De filmpjes zijn afwisselend, het geluid is goed en ze duren niet te lang. De vragen zijn prikkelend en doen je nadenken over je eigen handelen.’ 

E-learning

De e-learning bestaat uit verschillende onderdelen die flexibel en separaat van elkaar kunnen worden gevolgd. Thema’s zijn: veiligheid in de klas, in relatie met docent en klasgenoten, emoties, gedrag en grenzen bewaken. Je volgt deze cursus alleen en bepaalt zelf in welk tempo en wanneer, in totaal vraagt het ongeveer 4 uur tijd. De cursus wordt verspreid via de Augeo academy voor Sociale Veiligheid.
De cursus is ontwikkeld in samenwerking met experts van Pharos, Stichting Centrum’45 en klinisch psycholoog Leony Coppens. Ook LOWAN-vo en ervaren docenten van ISK’s hebben bijgedragen met hun expertise. Oud-leerlingen, die als kind of jongere naar Nederland vluchtten, vertellen in de cursus hun verhaal.

Meer informatie over deze cursus

Anderen bekeken ook

Zorg

Signaleer tijdig

Video

Omgaan met Eritrese vluchtelingen

Deel deze pagina