main-logo
Nieuws
Diversity Skills MDT

Nieuws

Alle nieuwsitems voor voortgezet onderwijs

New Rootz

Diversity Skills, MDT biedt kansen voor ISK-leerling

Meer dan 200 ISK leerlingen haalden al hun MDT-certifcaat bij Diversity Skills: Ze zetten zich in voor de samenleving, leerden de lokale omgeving en organisaties beter kennen en werkten tegelijkertijd aan hun sterktes en talenten. Tijdens hun MDT werken de leerlingen samen met een jongerencoach van New Rootz aan hun sterktes en talenten, oefenen ze communicatieve- en burgerschapsvaardigheden. Dat gaan ze tegelijkertijd ervaren en toepassen in de praktijk.
We voeren het programma uit met jongerencoaches en vakdocenten en werken daarnaast nauw samen met de ISK docenten. Omdat zij al vrij druk bezet zijn met hun onderwijstaken, nemen we veel organisatiewerk uit handen.

Janneke van Lier, directeur New Rootz: ‘we werken al een aantal jaar met ISK leerlingen in Nijmegen en Tiel en zagen in 2019 de kans om met MDT te werken aan kansengelijkheid voor een groep jongeren die dit hard nodig heeft om een toekomst in Nederland op te bouwen. Een kans voor ons om nog meer jongeren de beste versie van zichzelf te laten ontdekken.’
New Rootz werkt inmiddels samen met oa het Pontem College in Nijmege, ISK Lingecollege in Tiel, ISK Onze Wereld in Apeldoorn en ISK Quadraam in Arnhem.
We gaan ons in de toekomst richten op MDT in Onderwijstijd in samenwerking met ISK’s en ROC’s. Dat biedt een kans om aan te sluiten bij het curriculum van burgerschap en loopbaanoriëntatie. Met het oog op de uitbreidingskansen voor het komende jaar, gaan we graag gesprekken aan met ISK’s die interesse hebben om deel te nemen.

Bekijk ‘Reporters op pad’

Lees meer over Diversity Skills

 

Anderen bekeken ook

Kennis delen

Community

LOB video's

Na de ISK

Deel deze pagina