main-logo
Lesmateriaal

Lesmateriaal

Lesmateriaal en vakliteratuur voor nieuwkomers in het voortgezet onderwijs

Verstaanbaar Nederlands in zeven stappen

‘Verstaanbaar Nederlands in zeven stappen’ is een leidraad voor de NT2-docent, dat gebruikt kan worden bij elke lesmethode. Elk onderdeel bevat dialogen en oefeningen op 3 verschillende taalniveaus, maar de docent kan als introductie ook een liedje gebruiken, of een tekst uit het eigen materiaal.
In de inleiding en de leeswijzer wordt duidelijk beschreven hoe het boek kan worden gebruikt en wat de achterliggende gedachte is. De hoofdstukken en onderdelen in het boek zijn gerangschikt op basis van prioriteit. In een blog vertelt de auteur meer over het stellen van prioriteiten bij uitspraakonderwijs.

Het is verdeeld in 7 hoofdstukken: Lettergrepen en klanken; Klemtoon; Spreekritme; Intonatie; Verbonden spraak; Klinkers en tweeklanken en Medeklinkers en Clusters. Deze hoofdstukken zijn weer onderverdeeld in 27 delen. Elk deel wordt in 7 stappen beschreven: begrijpen, ervaren, letterkennis, luisteren, oefenen, doen en… actie!
Bij elke stap horen verschillende oefeningen die deels in het boek en deels op de website staan. Daar kun je ook werkbladen en overzichten vinden die je kunt gebruiken in de les.

thumnail

Informatie

  • Auteur(s): Marieke Goedegebure
  • Uitgever:Coutinho
  • Jaar van uitgave:2020
  • ISBN:9789046907276

Deel deze pagina