main-logo
Lesmateriaal

Lesmateriaal

Lesmateriaal en vakliteratuur voor nieuwkomers in het voortgezet onderwijs

Spraakwater – werkvormen spreekvaardigheid

Oefenen met spreken is van groot belang voor het verloop van de taalontwikkeling van leerlingen. Tegelijkertijd vraagt het oefenen van spreekvaardigheid in de les veel van taaldocenten. Want hoe krijg je alle leerlingen aan het spreken? Hoe zorg je voor voldoende spreektijd per cursist? En hoe breng je variatie aan?

Spraakwater biedt 42 werkvormen voor spreekvaardigheid, uitgewerkt in heldere stappenplannen en voorzien van voorbeelden en tips. De werkvormen zijn gemakkelijk in elke taalles in te passen, in elke taal en naast elke leergang. Met het overzicht voorin het boek kan eenvoudig een geschikte werkvorm worden gezocht op basis van het ERK-niveau, de benodigde lestijd en de vaardigheden ‘spreken’ of ‘gesprekken voeren’. Daarnaast wordt aangegeven of een werkvorm behalve in fysieke lessen ook ingezet kan worden in online lessen.

Spraakwater inspireert zowel beginnende als ervaren docenten NT2 en moderne vreemde talen om spreekvaardigheidsonderwijs op een aantrekkelijke én verantwoorde manier vorm te geven.

thumnail

Informatie

  • Auteur(s): Lotte Minnema
  • Uitgever:Coutinho
  • Jaar van uitgave:2021
  • ISBN:9789046907474

Deel deze pagina