main-logo
Lesmateriaal

Lesmateriaal

Lesmateriaal en vakliteratuur voor nieuwkomers in het voortgezet onderwijs

Erebos

Als iedereen op school het nieuwe computerspel Erebos speelt, is Nick daar natuurlijk vanaf het begin bij. Het verslavende spel speelt zich af in een virtuele wereld waarin je allerlei opdrachten moet vervullen. Als je weigert een opdracht uit te voeren, of als je je niet aan de spelregels houdt, word je eruit gegooid. En kun je niet meer opnieuw beginnen. Iedereen is gek van het spel. Maar erover praten doet eigenlijk niemand. Als Nick de opdracht krijgt iemand te vermoorden, weigert hij. En dus ligt hij uit het spel. Maar dan merkt hij dat er vreselijke dingen gebeuren. Het spel Erebos lijkt zich ook af te spelen in de echte wereld …

Bij de volgende pauze ziet Nick dat Rashid naar Emily loopt. Hij is nog niet bij haar, of hij haalt een vierkant pakje uit zijn broekzak. Rashid praat druk tegen Emily. Die kijkt niet blij. Wild schudt ze haar hoofd, haar paardenstaart zwiept heen en weer. Nick hoort haar zeggen: ‘Geef dat maar aan iemand anders. Ik heb geen tijd voor die shit.’ ‘Ja, geef het maar aan mij’, denkt Nick. Hij barst van nieuwsgierigheid. Als Jamie gelijk heeft en het is een illegale kopie, waarom heeft niemand het er dan over? Nee, er moet wel iets heel spannends in dat pakje zitten.

Deze Leeslicht YA thriller is een geweldig verhaal voor jongeren die graag gamen. Maar in deze roman lees je ook hoe tieners beslissingen nemen over goed en kwaad, en over hoe belangrijk echte vrienden zijn!
Leesniveau A2-B1

thumnail

Informatie

Deel deze pagina