Toon submenu Verberg submenu

Rekenen

Stel beginsituatie vast
Een beginsituatie vaststellen is voor rekenen net zo cruciaal als voor lezen. Er zijn scholen die de tempo toets/ TTR hiervoor gebruiken. Zij nemen deze toets af zonder op de tijd te letten, ze kijken naar de vaardigheden bij de leerlingen en niet de snelheid. Vervolgens bepalen ze waar de leerling kan starten in de rekenmethode die ze gebruiken.

Het CED heeft een routeboekje gemaakt speciaal voor rekenen met nieuwkomers. Hierin staan aanwijzingen om het rekenniveau bij nieuwkomers vast te stellen, tevens geeft het handvatten om het rekenonderwijs goed vorm te geven.
Routeboek, rekenen voor nieuwkomers

Talig rekenen
Veel leerkrachten geven aan dat ze het gevoel hebben dat ze tekort schieten. Ze hebben meer tijd nodig voor instructie, willen beter tijd/geld/meten uitleggen maar vinden dit lastig te organiseren. De Taalklas in Purmerend heeft een aantal jaren geleden rekenkisten ontwikkeld. Het ABC gaat samen met LOWAN deze rekenkisten in het komende jaar verder uitwerken. We houden jullie via de site op de hoogte. De materialen die we ontwikkelen zullen we kosteloos online verspreiden.
rekentool LowanPresentatie studiedag LOWAN: Rekenkisten (pdf)

Contactgegevens PO

Boudien Bakker en Marieke Postma
b.bakker@lowan.nl
+31 (0)6 - 52 858 732
Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Reacties zijn gesloten.