main-logo
Blogs
Blog

Blog

In deze blog kan je meelezen met belevenissen en hersenspinsels van de auteurs.

Sandra van der Tempel
14 - 08 - 2023

En dan is de vakantie alweer bijna voorbij……

En dan is de vakantie alweer bijna voorbij……
Alle scholen, meesters en juffen maken zich weer op voor een nieuw schooljaar.
Op veel scholen is er voor de vakantie al kennis gemaakt met de nieuwe leerkracht(en), het nieuwe lokaal en is de groepsvorming begonnen.

Wat bij regulier onderwijs redelijk voorspelbaar is, hoeveel kinderen, hoeveel groepen, welke kinderen en hoeveel onderwijs ze hebben genoten, is het bij de Nieuwkomersdoelgroep altijd weer afwachten. Zijn de kinderen van vorig jaar er nog? Of zijn ze in de vakantie, om welke reden dan ook, vertrokken. Zijn er veel nieuwe gezinnen? Hebben we voldoende groepen, teamleden, materialen of moeten we juist afschalen en moeten er groepen sluiten.

De laatste vakantieweek brengt enige duidelijkheid. Teamleden maken de groep zoveel mogelijk startklaar en dan is het afwachten. Is iedereen er? Welke niveaus moeten we aanbieden? Weten de kinderen, dat wat we hebben aangeboden na zes weken nog?

Een soms wat hectische start maar wat fijn als de kinderen allemaal weer in de groepen zitten en vol verwachting en blijheid aan de slag gaan met het leren van de Nederlandse taal. Sommige kinderen weer blij om de teamleden en hun klasgenootjes te zien. Andere kinderen, volledig nieuw in ons land, afwachtend, soms angstig en veel dankbaar. Dankbaar voor de fijne plek die het team de kinderen kan geven.

Nog even en wij zijn er weer zo goed als kan, startklaar voor!

Auteur van de blog: Sandra van der Tempel

Deel deze pagina