main-logo
Blogs
Blog

Blog

In deze blog kan je meelezen met belevenissen en hersenspinsels van de auteurs.

Sandra van der Tempel
10 - 07 - 2023

Dynamische doelgroep

Alweer een schooljaar, bijna, voorbij.

Terugkijkend op dit jaar kan ik concluderen dat het weer een dynamisch schooljaar is geweest voor de Nieuwkomersdoelgroep.

Al jaren is bekend dat wij flexibel moeten zijn en moeten in spelen op dat wat we nooit zeker weten. En dat vinden de meeste collega’s in dit werkveld zo mooi.

Dit jaar extreem veel ontwikkelingen, grote toestroom na Corona en nog veel vluchtelingen uit Oekraïne. De beelden van Ter Apel en allerlei noodopvangen zijn voor niemand onzichtbaar gebleven.

Toch weet ons werkveld zich weer flexibel op te stellen. Rijzen scholen of noodvoorzieningen als paddenstoelen uit de grond om alle kinderen onderwijs te bieden. Redden we het, hoe dan ook, met veel te weinig leerkrachten.

Nu een jaar later stromen veel kinderen uit maar regulier onderwijs. Wat hadden veel scholen en kinderen nog graag wat langer het aanbod in een taalklas willen bieden of ontvangen. Helaas is dat in veel gebieden nog niet mogelijk door de bekostiging, maar er wordt hard gewerkt om dat aan te passen.

We zien prachtige initiatieven waarin kennis gedeeld wordt, mede door een hele waardevolle subsidie. We zien heel veel collega’s die Lowandagen willen bezoeken om kennis te halen, helaas niet voldoende plek voor iedereen. We zien vooral heel veel betrokken collega’s die alles geven aan de kinderen die het heel hard nodig hebben.

Voor al deze collega’s; rust lekker uit en geniet van de zomer.

In het nieuwe jaar gaan we met nieuwe energie verder om deze prachtige doelgroep een mooie basis te bieden. Klaar voor weer een dynamisch jaar!

Ps: er staan alweer prachtige Lowandagen klaar. Tot snel!

Auteur van de blog: Sandra van der Tempel

Deel deze pagina