iMAT rekentaal in thuistaal

(1)

Kinderen begrijpen de rekentaal dikwijls niet, zeker als ze thuis geen Nederlands spreken. De iMAT is ontwikkeld om die kinderen te helpen, als instrument in de klas en als hulpmiddel om ouders te betrekken bij het onderwijs. De iMAT is rekentaal in de thuistaal en is interessant voor iedereen: leerkrachten, begeleiders, vrijwilligers, ouders en het kind.

Het project ‘Op iMAT kan je rekenen’  (iMAT: instrument Mathematics Anderstalig Thuistaal) staat voor een verzameling van visueel aantrekkelijke tools opgebouwd rond 5 thema’s: wiskundige termen, getallen, breuken, procenten en meten.
iMAT’s  zijn in pdf’s beschikbaar in het Arabisch, Russisch, Spaans, Engels, Farsi, Pools, Portugees, Bulgaars, Roemeens, Turks, Zweeds en Albanees. Andere talen zijn nog in ontwikkeling. De pdf’s zijn gratis te downloaden. Een voorbeeld van Engels is hier toegevoegd.

Er is ook een kaartspel met 55 speelkaarten, op de achterkant een Nederlandstalige rekenterm en daarbij de overeenkomstige vertaling in de eigen taal en een symbool (Frans, Engels, Spaans, Roemeens en Arabisch.

Informatie
Auteur(s): Chris Verhaegen e.a.
Uitgever: DoorElkaar
Jaar van uitgave: 2018

Download iMAT in het Engels

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Laatste reviews


Geef een beoordeling of schrijf een reviewAndere bezoekers bekeken ook