Alfabetisering

De leerlijn alfabetisering is ontwikkeld door het ITTA in samenwerking met een expertteam van Alfa ISK-docenten en Schoolinfo, in opdracht van de VO-raad.
Het geeft een overzicht van de taalvaardigheden die analfabete en andersalfabete leerlingen in de ISK moeten verwerven. Voor alle taalvaardigheden zijn streefdoelen beschreven. Voor de invulling van het onderwijsprogramma zijn er tips voor passende lesmaterialen te vinden.
Nieuws Lowan Nieuwsartikel LOWAN over leerlijn Alfabetisering en training

De Leerlijn Alfabetisering bestaat uit een overzicht van streefdoelen en beschrijvingen van lesmaterialen. Apart beschreven zijn de woorden die leerlingen nodig hebben om een goede start te kunnen maken in de ISK: een startwoordenlijst van 100 woorden en een basiswoordenlijst van 600 woorden. Alle onderdelen van de leerlijn zijn te vinden op Wikiwijs.
Nieuws Lowan Leerlijn Alfabetisering op Wikiwijs
rekentool Lowan Streefdoelen alfabetisering ISK- ITTA 2018
rekentool Lowan Startwoordenlijst van 100 woorden
rekentool Lowan Basiswoordenlijst van 600 woorden

Aanbod training 2019 wordt kosteloos aangeboden

In de periode maart-juni 2019 kunnen docenten in de ISK een training volgen in het gebruik van de leerlijn, de doelen, uit welke stappen en onderdelen een succesvol alfatraject bestaat en welke werkvormen en materialen daarbij passen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: het werken aan spreek- en luistervaardigheid en lees- en schrijfvaardigheid. Daarbij is er aandacht voor hoe je snel van start gaat in de alfaklas, hoe je kunt differentiëren en hoe je leerlingen zelfstandig kunt leren werken. Het is een praktische training, waarin ruimte is voor het delen van ervaringen.
Het betreft steeds twee studiemiddagen van 13.30 tot 17.00 uur, met een tussentijdse praktijkopdracht. De exacte locatie wordt later bekend gemaakt.
Er is beperkt plaats beschikbaar, dus wees er snel bij!

Meer informatie

Meer informatie over de leerlijn of over de trainingen? Neem dan contact op met Petra Popma.
Nieuws Lowan Meer informatie leerlijn en aanmelden training

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Reacties zijn gesloten.