Toon submenu Verberg submenu

Digitaal LVS

LOWAN heeft in samenwerking met organisatie CEDIN  een nieuw digitaal LVS ontwikkeld om de ontwikkelingen van nieuwkomers in het basisonderwijs goed te kunnen volgen. Door middel van het LVS systeem DrieDee Plus kunnen de resultaten van nieuwkomers op verschillende niveaus worden gemonitord: op leerling-, groeps-, school-, en bestuursniveau.

Voordelen van het LVS systeem
DrieDee Plus biedt vele voordelen. Zo wordt er gemonitord op leerlijnen en doelen binnen deze leerlijnen. De leerlijnensets zijn speciaal ontwikkeld voor leerlingen van Nieuwkomers en kennen eigen toetsnormen die op schoolniveau naar eigen inzicht zijn aan te passen.

Daarnaast is het mogelijk om de ontwikkelingen van iedere afzonderlijke leerling op elk gewenst moment te bekijken in een compleet dossier. Elke leerling wordt individueel ingedeeld en gevolgd naar eigen kunnen en vermogen. Specifieke gegevens worden vastgelegd en bijgehouden.

Een ander groot voordeel is dat de eigen schoolnorm ingesteld kan worden op basis van een up-to-date toets- én inspectienorm. Opbrengstdoelen kunnen worden gesteld en geëvalueerd door middel van meerjaren trendanalyses per toets, per groep, tussen- en eindopbrengsten. Dit zal een grote bijdrage leveren aan de zorg voor kwaliteit en de verantwoording met het schooljaarverslag.

Voor wie?
DrieDee Plus is beschikbaar voor iedere basisschool met leerlingen van nieuwkomers. Het is heel goed te gebruiken naast andere systemen. Gegevens hoeven dan ook niet opnieuw en afzonderlijk ingevuld te worden. Meer informatie over het product en de aanschaf van de applicatie is te lezen op de website van DrieDee Plus.

Contactgegevens PO

Boudien Bakker en Marieke Postma
b.bakker@lowan.nl
+31 (0)6 - 52 858 732
Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Reacties zijn gesloten.