main-logo
Lesmateriaal

Lesmateriaal

Lesmateriaal en vakliteratuur voor nieuwkomers in het primair onderwijs

Zuid-Vallei – Spelling – Woordhelder

De methode Zuid-Vallei is een Remediërend Spellingprogramma waarbij de leerlingen leren uit te gaan van de klanken en klankgroepen van de taal, waaraan regels gekoppeld kunnen worden. Deze methode is in 2019 vernieuwd uitgebracht.

Voor nieuwkomers is deze methode te gebruiken als extra inoefenmateriaal, maar ook om in een versneld tempo de verschillende spelling categorieën aan te leren. Het materiaal is bruikbaar voor een programma op maat voor iedere leerling.

Het onderdeel Spelling is sterk in het aanleren van individuele spellingregels, evenals het herhalen van categorieën spellingregels. Het programma is opgebouwd uit vijf hoofdcategorieën.

Offline en online

U kunt de mappen van Remediërend Spellen aanvullen met online oefeningen. In deze online omgeving kunt u de spellingregels aan de leerling aanbieden die u met hem/haar hebt behandeld.

Door middel van spelletjes kunnen de leerlingen de aangeboden spellingregels oefenen en munten verzamelen. Spelling heeft namelijk een ingebouwd motiverend spaarsysteem waarmee het kind puzzelstukken kan verzamelen. Door te oefenen komt de leerling verder en de inzet wordt beloond met munten om de puzzel verder vol te sparen.

thumnail

Informatie

Deel deze pagina