Professionalisering

ITTA verzorgt scholing NT2 voor ISK-docenten

De universiteit van Amsterdam, het ITTA, verzorgt diverse opleidingen en scholingen voor ISK-docenten:
– Korte opleiding NT2 voor ISK-docenten
– Expert NT2 in de ISK
– Basisscholing NT2 voor startende ISK-docenten
– Basisscholing NT2 voor ISK-vakdocenten.
Allen zijn zowel incompany te organiseren als met open inschrijving.
Meer informatie: Lies Alons.
icon-purple-file ITTA Scholing NT2 voor docenten ISK (pdf)
icon-purple-news ITTA NT2 scholing voor vakdocenten

Masteropleiding Expert nieuwkomersonderwijs

Om in te spelen op de grote vraag uit het beroepenveld, starten Hogeschool Utrecht en Windesheim in september 2016 met een 2-jarige pilot voor de specialisatie ‘Expert in Nieuwkomersonderwijs’ binnen de masteropleiding Special Educational Needs (SEN).
Meer informatie: mail seminarium
icon-purple-file  Nieuwe masterspecialisatie schoolt docent (pdf)

(Na-)scholingsaanbod Radboud in’to Languages

Bent u NT2-docent of hebt u veel te maken met anderstalige leerlingen? Radboud in’to Languages is al jaren gespecialiseerd in scholing van docenten NT2 en biedt u een ruim aanbod nascholingscursussen. Alle cursussen worden geleid door NT2-docenten van Radboud in’to Languages zelf. Ieder geeft scholing in zijn of haar specialisme.
icon-purple-news Radboud into languages NT2

Introductiecursus NT2 voor VO en MBO, Post-HBO cursus Fontys

Op 4 leslocaties worden in 5 bijeenkomsten van 3 uur diverse materialen en middelen aangereikt die gehanteerd kunnen worden in de praktijk. Aan bod komen o.a.: een veilig pedagogisch klimaat, NT2 principes en didactiek, woordenschatverwerving, woord- en klankvorming.
icon-purple-news Fontys aanbod 2016-2017

Masterclasses op de VU Amsterdam

Wilt u zich blijven ontwikkelen als taaldocent? Hecht u veel waarde aan theoretische onderbouwing en diepgang, maar bent u ook op zoek naar praktische tips en handvatten? Geef uw lespraktijk een nieuwe impuls met het masterclassprogramma van VU-NT2. Het concept is beproefd: in een mix van input, verwerking en toepassing voor de eigen lessituatie worden de thema’s uitgediept. U gaat altijd actief aan de slag. Onze trainers zijn vakspecialisten en hebben jarenlang ervaring als docent.
icon-purple-news Programma masterclasses 2016 VU Amsterdam

Cursus ‘Begeleiden van leerlingen met een vluchtelingachtergrond’

Het Seminarium voor Orthopedagogiek heeft drie lesbijeenkomsten ontwikkeld met achtergronden en praktijkervaringen, zodat de eerste stappen op weg naar een goede begeleiding van leerlingen met een vluchtelingachtergrond gezet kunnen worden.
Hoe begeleiden we het taalverwervingsproces en de sociaal-emotionele ontwikkeling bij leerlingen met een vluchtelingachtergrond? Welke kennis hebben we nodig met betrekking tot de cultuurverschillen, hoe gaan we om met het verwerken van stressvolle gebeurtenissen, welke materialen zijn beschikbaar en hoe organiseren we het onderwijs aan hen? Onder andere deze vragen komen aan bod in de lesbijeenkomsten met verschillende lesplaatsen (Ter Apel, Vlissingen, Capelle a/d IJssel, Roermond, Utrecht).
icon-purple-news Informatie en aanmelden Hogeschool Utrecht

 Training Onderwijs en agressie

Op de studiedag van LOWAN-vo verzorgde Karin van Wezel van Stavoor een tweetal workshops met als thema ‘omgaan met lastige situaties, ombuigen van agressie’. De trainingen die Stavoor verzorgt voor teams op scholen zijn altijd gericht op het creëren van een veilige en inspirerende leer- en werkomgeving.
icon-purple-file Stavoor training Onderwijs en agressie (pdf)
icon-purple-news 
Website Stavoor

Deel deze paginaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Reacties zijn gesloten.