main-logo
Nieuws
Examens in VO talen

Nieuws

Alle nieuws uit het voortgezet onderwijs

Examens Taal naar Keuze

Taal naar keuze 940x370 1

Heb je leerlingen die eindexamen Arabisch, Chinees, Italiaans, Russisch, Spaans of Turks willen doen?

Doen jouw leerlingen in 2023-24 of 2024-25 eindexamen? En heb je leerlingen die een taal al goed beheersen? Zij kunnen examen doen in deze taal als schoolvak.
Het kan gaan om de taal die de leerling thuis spreekt – naast het Nederlands of het Engels -, of die de leerling op een andere manier heeft geleerd. Stichting Taal naar Keuze organiseert het onderwijs en de afname van de examens.

Stichting Taal naar Keuze start in januari 2024 met nieuwe lessen Moderne
(vreemde) Talen voor leerlingen die in hun voorexamenjaar zitten. Leerlingen met een gevorderde kennis kunnen meedoen. Een positieve score op de
niveaumeting is noodzakelijk. Elke maand zijn er gemiddeld vier lessen, waarvan drie online en één op school.

Het gaat om de schoolvakken Arabisch, Chinees, Italiaans, Russisch, Spaans en Turks. Scholen kunnen leerling(en) opgeven voor deze examens. De leerling krijgt daarna het inschrijfformulier om toegang te krijgen tot het TnKPortal, met daarin het PTA en de onderwijsmaterialen. De klassen bestaan uit maximaal 10-12 leerlingen, waarbij havo en vwo bij elkaar kunnen zitten. Per leerling kost het de school ongeveer € 900,-/jaar. De lessen zijn aan het eind van de middag, vanaf 15.30 uur. Als school geef je aan welke middag de voorkeur heeft. Hier wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Geïnteresseerd?

Neem contact op via het contactformulier van Taal naar Keuze.
Lees ook de update informatie voor 2024!

Deel deze pagina