main-logo
Agenda
Movies that matter

Agenda

Movies that matter

Films

Datum: Donderdag 16 november 2023
Tijd: 11.30-13.00 uur
Locatie: Pathe Tuschinski, Amsterdam

Het Kinderrechtenverdrag bestaat in november 34 jaar! Om dit te vieren organiseert Movies that matter samen met IDFA op donderdag 16 november een feestelijk filmprogramma in de mooiste filmzaal in Amsterdam, Pathe Tuschinski. Bij deze bijzondere gratis voorstelling staan kinderrechten centraal. Dat doen zij natuurlijk het liefst met een volle zaal leerlingen!

Aanmelden

Programma

Dit jaar worden in een aangepaste voorstelling de deuren opengezet voor leerlingen uit de Internationale Schakelklassen. De ISK-leerlingen zijn van harte welkom om onder schoolbegeleiding deze feestelijke ochtend in Amsterdam bij te wonen.

Het programma bestaat uit de twee korte films Champ (16 min.) en Anders (19 min.). De films zijn Nederlands gesproken en Nederlands ondertiteld. Ook met een beperkte kennis van de taal zijn de verhalen goed te volgen. Naast deze twee korte films bestaat het programma uit een interactieve kinderrechtenquiz, vertaald in meerdere talen zodat iedereen deze kan volgen en een bruisende act. Alles wordt aan elkaar gepraat door een presentator. Let op: het programma is hetzelfde als vorig jaar, dus is vooral leuk voor een nieuw leerjaar.

Er zijn geen kosten verbonden aan het programma. Vervoer moet de school zelf regelen.

Deel deze pagina