Toon submenu Verberg submenu

FAQ bekostiging

We ontvangen veel vragen over financiering. Onderstaand een overzicht van vragen die regelmatig worden gesteld met het juiste antwoord.

Mag ik per terugwerkende kracht nog bekostiging aanvragen?

Nee, dat mag niet. Per 4 peildata kun je extra bekostiging aanvragen. Vanaf de peildatum heb je een paar weken de tijd om het formulier in te vullen, te ondertekenen en op te sturen.

Ik heb 2 leerlingen korter dan 1 jaar in Nederland en 2 leerlingen die langer dan 1 jaar-korter dan 2 jaar in Nederland zijn. Mag ik dan de extra additionele bekostiging aanvragen?

Nee, deze additionele bekostiging mag worden aangevraagd wanneer een school voor de allereerste keer de zogenaamde eerstejaarsbekostiging aanvraagt.

Wie mag het aanvraagformulier ondertekenen?

Het aanvraagformulier ‘Bijzondere bekostiging basisscholen’ dient te worden ondertekend door het ‘Bevoegd gezag’. Hiermee bedoelen we de Directeur-Bestuurder.

We hebben 5 asielzoekerskinderen die langer dan 1 jaar in Nederland zijn en korter dan 2 jaar. Deze kinderen hebben een gewicht van 1,2. Op de aanvraag kun je alleen een aantal invullen voor kinderen met geen of 0,3 gewicht. Kun je deze niet in de aanvraag meenemen?

Dat klopt. De kinderen met een gewicht van 1,2 worden ‘automatisch’meegenomen in de gewichtenkostiging van de school. ECHTER: dit geldt alleen wanneer een school minimaal 6% aan gewichtenkinderen heeft. Is dit niet het geval, dan krijgt de school voor deze kinderen geen extra 2e jaarsbekostiging uitgekeerd.

Kan ik de aanvraag voor de 1e en 2e jaarsbekostiging al vooraf invullen?

Nee! Deze specifieke bekostiging kan per kwartaal worden aangevraagd en kan worden ingediend vanaf de 1e dag van het kwartaal.

We hebben kinderen op school uit Curaçao en Aruba. Zij spreken de Nederlandse taal niet. Kan ik voor deze kinderen bijzondere bekostiging aanvragen?

Deze kinderen hebben de Nederlandse nationaliteit en daarvoor kan geen bijzondere bekostiging worden aangevraagd.

Is er een rekentool beschikbaar voor de bijzondere bekostiging?

Ja! Via deze link kunt u alle kwartalen met bijzondere bekostiging per school handig in één overzicht zetten.

Doe er je voordeel mee!

Contactgegevens PO

Boudien Bakker en Marieke Postma
b.bakker@lowan.nl
+31 (0)6 - 52 858 732
Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Reacties zijn gesloten.