main-logo
Nieuws
vacature

Nieuws

Alle nieuwsitems voor primair onderwijs

Vacature LOWAN regiocoördinator

Netwerken en het delen van kennis is cruciaal in het nieuwkomersonderwijs. We hebben Nederland verdeeld in 8 netwerken. Netwerken zijn ingedeeld op regio, daarnaast zijn er twee specifieke netwerken. Ieder netwerk heeft een regiocoördinator, de regiocoördinatoren samen vormen de LOWAN werkgroep. Elke maand zit de LOWAN werkgroep bijeen. Daarnaast organiseren de regiocoördinatoren bijeenkomsten om kennis op te bouwen en netwerken te faciliteren en stimuleren.

Welke netwerken zijn er al?

We hebben 8 netwerken. Er zijn 6 regionetwerken en twee netwerken voor speciale doelgroepen.

Netwerk Regiocoördinator
Friesland / Flevoland (F&F) Sandra van der Tempel
Nieuwkomers in Noord (NiN) Judith van de Vooren
Noord Holland / Utrecht Simone Rossing
Nieuwkomers in Oost (NiO) Eline van Haarlem
Zuid Holland /Zeeland Vacature
Limburg / Brabant (LimBra) Linda Toussaint / Lily Vinken
Ambulant Begeleiders (AB’ers) Leonie de Heer
GLO scholen Eva Visser


Wat doet een LOWAN netwerkcoördinator?

De coördinator organiseert bijeenkomsten in het netwerk om kennis op te bouwen en kennisuitwisseling binnen het netwerk te faciliteren/ stimuleren. Daarnaast is de coördinator beschikbaar per mail voor vragen vanuit de regio. Het kan zijn dat de coördinator zelf de vragen kan beantwoorden, maar het koppelen van mensen binnen een netwerk voor vraag/ antwoord is ook prachtig.

Daarnaast is er elke maand een LOWAN werkgroep bijeenkomst. De netwerkcoördinator deelt de kansen/zorgen die binnen het netwerk leven. Naast het delen van de kansen/zorgen vanuit de netwerken, denkt de LOWAN werkgroep mee over de landelijke uitdagingen. Deze landelijke uitdagingen liggen veelal in het verlengde van de krachten/ zorgen vanuit de netwerken. De LOWAN werkgroep ontmoet elkaar 8x per jaar online (1 uur per maand), daarnaast is er 2x per jaar een fysieke bijeenkomst.

De coördinator ontvangt een vergoeding per schooljaar voor de inzet.

Welk profiel heeft een coördinator?

Op dit moment hebben we een vacature voor een regiocoördinator vanuit Zuid Holland/ Zeeland. Het eerste criteria is dat je werkzaam bent in het nieuwkomersonderwijs in deze regio. Vervolgens is ervaring m.b.t. coördinatie een pre. De andere werkgroepleden zijn intern begeleider/ directeur van een nieuwkomersschool, ook op schoolniveau hebben zij coördinerende taken. Je kan deze kans aangrijpen als een verrijking. Een verrijking voor jezelf; je netwerk zal vergroten en je kennis zal groeien.

Interesse?

Zou jij de nieuwe LOWAN regiocoördinator Zuid Holland/ Zeeland willen zijn? Of zou je het graag met een maatje willen oppakken (duo-coördinatorschap is ook een optie), mail dan Marieke. Marieke is de voorzitter van de LOWAN werkgroep. Laat haar weten dat jij interesse hebt.

Anderen bekeken ook

Over LOWAN

LOWAN netwerken

Deel deze pagina