main-logo
Lesmateriaal

Lesmateriaal

Lesmateriaal en vakliteratuur voor nieuwkomers in het primair onderwijs

Welkom in Nederland

Toen de vluchtelingenstroom zo’n 2 jaar geleden op gang kwam, stelde ik, zelf moeder van twee opgroeiende kinderen, me voor wat dat vooral voor kinderen moest betekenen. Ineens zit je in een land waar alles anders is: het weer, het eten, de taal, de feesten, noem maar op. Wat zou het dan geweldig zijn als je van je Nederlandse leeftijdgenootjes iets kreeg waarmee ze duidelijk maken dat je echt welkom bent in dit verre, vreemde land. Een boekje met tekeningen en teksten over ons land als warm welkomstcadeautje.

Het leek een dagdromerij. Maar dat is het niet gebleven. Om alles overzichtelijk en transparant te houden werd de stichting ’Welkom in Nederland’ opgericht. Om het benodigde geld bijeen te krijgen werd er een succesvolle crowdfunding actie gehouden. En, heel belangrijk, we kregen een donatie van Kinderpostzegels.

Het resultaat is een boekje waar we heel trots op zijn. Ze kunnen tegen een kleine bijdrage (€ 4,= per boek + verzendkosten) worden uitgereikt aan kinderen die starten in de AZC klassen. Bestellen via: myrna@welkominnederland.org

thumnail

Informatie

  • Auteur(s): Myrna Floor i.s.m. basisschoolleerlingen van groep 7 en 8
  • Uitgever:New Energy Drukwerk
  • Jaar van uitgave:2017

Deel deze pagina