main-logo
Lesmateriaal

Lesmateriaal

Lesmateriaal en vakliteratuur voor nieuwkomers in het voortgezet onderwijs

Numo, online leermiddel voor rekenen en talen

Numo is een online leermiddel voor rekenen en talen in het vo, mbo, Pro en ISK. Het leermiddel is ontwikkeld door Kurve (voorheen Muiswerk). Speciaal voor leerlingen in de ISK bevat Numo NT2-oefenmodules op niveau A0-B2: Cijfers, letters, klok (A0-A1), Formuleren (A0-A1), Luisteren (A0-A1), Lezen (A0-A1), Spelling (A0-A2), Grammatica (A0-B2), Woordenschat (A0-B2), Schoolwoorden (A2-B1).
Numo is een gebruiksvriendelijk leermiddel dat je inzicht en overzicht geeft. Op het docentendashboard zie je in één oogopslag hoe je leerlingen ervoor staan.

Hoe werkt Numo?
Nadat je persoonlijke leerplannen hebt klaargezet, maken leerlingen per leerstofonderdeel een diagnostische (formatieve) sprongtoets. Daarna krijgen ze instructie, oefenstof en feedback op maat. In het docentendashboard zie je vervolgens wat de inzet van je leerlingen is, waar ze hulp bij nodig hebben en hoe zij vooruitgaan. In de leercurve kun je per jaar, kwartaal of maand de groei van je leerlingen bekijken. Dit biedt een mooie ingang voor een coachgesprek of een gesprek met ouders.

Elke leerling volgt zijn eigen route in zijn eigen tempo. Wat digitaal en automatisch kan, leren leerlingen in Numo. Zo houd jij tijd over voor andere dingen, zoals individuele begeleiding.

thumnail

Informatie

Deel deze pagina