main-logo
Lesmateriaal

Lesmateriaal

Lesmateriaal en vakliteratuur voor nieuwkomers in het voortgezet onderwijs

7 Life Skills voor ISK’s

​7 Life Skills is een programma dat jongeren helpt te ontdekken wie ze zijn en welke talenten, dromen en drijfveren ze hebben. Het versterkt vaardigheden die ze iedere dag hard nodig hebben. Ze ontwikkelen meer zelfvertrouwen, veerkracht en doorzettingsvermogen. Ook leren ze hoe ze kunnen omgaan met problemen en pittige uitdagingen.

Michel Linthorst is docent op de ISK in Gouda. Speciaal voor de ISK heeft hij een 7 Life Skills-programma samengesteld. Het is minder talig en vooral ervaringsgericht en beeldend. Het programma bestaat uit oefeningen, opdrachten en uitdagingen. Het bevat voldoende materiaal voor een heel schooljaar. De herhaling van de oefeningen in een volgend schooljaar zorgt ervoor dat vaardigheden versterkt worden. ​De informatie die de VO-leerling over zichzelf verzamelt helpt bij het schakelen naar de volgende school.

Training en lesmaterialen
Een training van 2 dagen zorgt ervoor dat je de methode goed kunt toepassen binnen je (mentor)lessen. Je krijgt de beschikking over oefeningen en materialen van het ​7 Life Skills-programma dat speciaal is samengesteld voor de ISK. Het is voldoende materiaal voor 1 schooljaar. Je bent na de training bevoegd om deze lessen aan je leerlingen te geven.
Er zijn al data voor trainingen bekend, meld je snel aan.

Inspiratievoorbeeld Gouda
Lees ook het artikel in de serie Inspiratievoorbeelden ISK en Zorg van LOWAN-vo.

thumnail

Informatie

Deel deze pagina