main-logo
Nieuws
Subsidie

Nieuws

Alle nieuwsitems voor voortgezet onderwijs

subsidie

Welbevinden op school

Op de LOWAN-vo studiedag van maandag 14 september konden deelnemers onder andere kennis maken met ‘welbevinden op school’ en de ‘gezonde school’; projecten waarin Pharos en de Gezonde School Adviseurs samenwerken.
Website Pharos welbevinden op school
Deze workshop richtte zich op vragen als: Hoe kan een school eraan bijdragen dat kinderen zich welkom voelen en in een prettig schoolklimaat zich gezond ontwikkelen? En hoe kunnen scholen helpen bij herstel van het normale leven voor deze kinderen? Welke partners zijn belangrijk? Hoe pak je dit school-breed aan volgende de Gezonde School-aanpak waarbij je moet denken aan zorg en signalering, sociaal emotioneel leren, samenwerking met ouders, beleid, welbevinden van het team.

Aanvraag subsidie tot 16 november 2020

Via de Gezonde School kunnen scholen subsidies aanvragen om met een gezondheidsthema (zoals welbevinden of relaties & seksualiteit of bewegen & sport) aan de slag te gaan. Dit kan bijvoorbeeld via een ondersteuningsaanbod of een stimuleringsregeling.
De eerstvolgende is de stimuleringsregeling Relaties & Seksualiteit, waarbij scholen een financiële bijdrage van €5.000,- krijgen én daarnaast 20 uur begeleiding van een Gezonde School Adviseur. Scholen kunnen zich hiervoor aanmelden van 5 oktober t/m 16 november 2020.
Meer informatie en aanvragen subsidie

Anderen bekeken ook

Presentaties

Studiedag LOWAN-vo 2020

Online training

Augeo aanbod voor docenten nieuwkomers

Deel deze pagina