main-logo
Nieuws
Kletsmaatje

Nieuws

Alle nieuwsitems voor voortgezet onderwijs

‘Het begint met taal’ werkt al een tijdje met het project Kletsmaatjes. Daarbij worden nieuwkomers gekoppeld aan een vrijwilliger, een kletsmaatje, om met elkaar in het Nederlands te kletsen. De nieuwkomer oefent de taal.
LOWAN roept docenten op om leerlingen te stimuleren zich aan te melden als nieuwkomer of als vrijwilliger.
We richten ons in deze eerste periode m.n. op het reguliere VO en MBO. De leerling moet minimaal 16 jaar oud zijn en de nieuwkomer moet tenminste niveau A1 hebben.

Nieuwkomer 16 jaar en ouder

Wil je kennismaken met een Nederlander? Wil je de taal oefenen? En houd je van kletsen? Meld je dan aan voor ‘Kletsmaatjes’: online Nederlands kletsen met een taalcoach. Met ondersteuning van ons team van coördinatoren kun je een half jaar lang wekelijks een uur Nederlands oefenen en sociaal contact onderhouden.

Vrijwilliger gezocht

Wil je iets betekenisvols doen? Heb je interesse in andere culturen? En houd je van kletsen? Meld je dan aan voor ‘Kletsmaatjes’: online Nederlands kletsen met een nieuwkomer. Je krijgt ondersteuning van ons team van coördinatoren en toegang tot het extranet met oefenmaterialen en een E-learning. Zo zorg jij ervoor dat nieuwkomers hun taalvaardigheid oefenen en in contact zijn!

Anderen bekeken ook

Inspiratie

Extra ondersteuning nieuwkomers

Taalontwikkeling

Zomerscholen

Deel deze pagina