main-logo
Nieuws
Zomerschool

Nieuws

Alle nieuwsitems voor voortgezet onderwijs

ITTA

In de zomer taalontwikkeling creëren

Nieuwkomers hebben zowel in schooljaar 2019-2020 als in 2020-2021 onderwijstijd gemist. Het is belangrijk om deze leerlingen de komende tijd voldoende taalbagage mee te geven. Een zomerschoolprogramma zorgt voor extra onderwijstijd en draagt bij aan de taalontwikkeling. Zo beginnen de leerlingen zonder zomerdip aan een nieuw schooljaar op de ISK of kunnen ze op een soepele manier doorstromen.

 

Portretten van ISK-zomerscholen

Het ITTA biedt inspiratie voor ISK’s die binnenkort een zomerschool willen organiseren.
In de zomer van 2020 hebben verschillende ISK’s een zomerschoolprogramma aangeboden. Het ITTA heeft goede praktijkvoorbeelden van ISK-zomerscholen verzameld en portretten gemaakt van deze zomerscholen. Hoe zag het programma eruit, wat waren de succesfactoren en wat was de opbrengst voor de ISK-leerlingen?

Bij het organiseren van een zomerschool is het belangrijk om een doelgericht programma op te stellen. Een leuk programma is fijn, maar het programma wordt pas effectief als je de leeractiviteiten met zorg kiest. Wat moeten de leerlingen leren en waarom? Andere succesfactoren zijn de inzet van eigen docenten en het betrekken van de ouders bij het programma. Ben je benieuwd naar succesfactoren voor het organiseren van een ISK-zomerschool?

Ga naar de website van het ITTA

 

Anderen bekeken ook

Inspiratie

Extra ondersteuning nieuwkomers

Deel deze pagina