TOA toetsenbank

TOA toetsenbank en LOWAN-licentie

Voor het systematisch toetsen en volgen van de ontwikkeling van het taalniveau van de leerlingen op de eerste opvangschool/ISK, wordt via de LOWAN-licentie getoetst met de TOA van Bureau ICE. Inmiddels gebruiken 110 ISK’s de TOA-toetsen onder de LOWAN-licentie (nog eens 10 scholen/hun moederscholen hebben een eigen licentie). Daarmee gebruiken bijna alle ISK’s de TOA. LOWAN-vo heeft besloten de samenwerking met Bureau ICE te continueren.
Wat betekent dit voor jou?
Je kunt de komende jaren blijven rekenen op een toetssysteem dat flexibel ingezet kan worden. Bijvoorbeeld als onderdeel van de intake, tijdens en na afloop van een onderwijstraject en als doorstroominstrument.
Informatie over de TOA: Bureau ICE, Stephanie Drenth
icon-purple-file LOWAN licentie TOA (pdf)
icon-purple-news Meer informatie over TOA

Onderwijsinspectie keurt toetsen Meijerink goed!

Goed nieuws voor de scholen die gebruik maken van de TOA van Bureau ICE om de leerlingen te toetsen op de niveaus Meijerink en CEF. De Inspectie van het Onderwijs heeft in november 2012 de toetsen Nederlands in de TOA goedgekeurd.

Toetsplan op basis van uitstroomprofielen

Bureau ICE heeft 4 toetsplannen gemaakt op basis van uitstroomprofielen van PrO tot HAVO/VWO tot MBO. Het toetsplan is een blauwdruk met toetsen die voor de ISK ingezet kunnen worden. De uitstroomprofielen zijn leidend voor de TOA-toetsen voor de ISK-leerlingen.
icon-purple-file Toelichting op Toetsplannen (pdf)
icon-purple-file Toetsplannen op basis van uitstroomprofielen ISK (excel)

Contactgegevens VO

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Reacties zijn gesloten.